Parenje kunića

Tu prati na nekih 18 dana prekontrolisi pre parenja al to je tu negde dan ovamo onamo.

Znaci 18-og dana od kocenja.
Hmm :/
Ja moju zecicu sam je proveravao i video sam da nece da se pari,a i ne pusta muzjaka. :/
Ona se okotila na 4 April.
A ako upotrebim ''forsirani pripust-zenku drzim da bi se parila iako se ne tjera'' nije sigurno da ce se okotiti.
Ja tako sam pareo druge zecice i sve je bilo ok,ali ova zecica nesto za..bava.

Danas ti je onda vec 21 dan proso voz sad cekaj sledece trazenjeznaci, koje bi bilo otprilike negde oko 10 maja. Ali za svaki sucaj ti proveri koji put usput dali je zacrvrnela i nabrekla.

Ja svaki dan sam proveravao dali trazi.
Ja bih je upario na 3-4 dan kako sto kaze mish,ali to bice mi 1 put tako da parim,plasim se za ove malisani dan nemaju dovoljno mleka.
A da sam tako pareo i prije spario bih je odma!
Sad samo siso do dole i proverio sam,nije i zacrvrneta i nabreta,pokusao sam kod muskarca ali nije ga primila.
Jednom mislim da je bilo na 15-og dana video sam da od jednom stranu imala je malu zacrvenetu tacku i rekao sam da ce potrazi te dane ali nista :/

Pazi parenje na 14 dan je poluintenzivno parenje barem kod hibrida, a intenzivno je odma posle okotnje ali to rade farme i onda ti je ta zenka za godinu dana gotova. Sve u svemu ako imas mesance moguce je parenje 14 dan a da to majke lepo podnesu! Sta moras da znas? Moras da poznajes majku kao kod svih vrsta, ako poznajes majku onda znas koliko koti od prilike, znas kako je mlecna, znas koliko malih odvajas od nje posle 30 dana, znas kako su mladunci razvijeni od nje, nije svaka majka ista kao i kod svakog zivog bica, zato ti je bitna selekcija kada biras jedinke za priplod. Uz sve ovo znas koliko kvalitetnom hranom hranis, ako ima prostora da se podize kvalitet ishrane onda i to poboljsas i to ce pomoci. Eto to je neko molje misljenje mada nisam ti ni ja iskusan, ali citam, pomalo cujem od pravih ljudi i onda covek pomalo uci.

Pratim kunićarstvo od kada sam na forumu, pa bih da vas pitam nešto. Naime imam 2-3 zeca već tri godine, ali nikako da se okote kod mene. Jedna je zečica to pouzdano znam, više puta sam je nosio na parenje u komšiluk, ali ništa. Pari se ona (bude po 2-3 dana tamo) ali nikada se ne okoti. Druga dva, od toga bi trebalo da je jedna ženka (bar mi je to rekao drugar što mi je poklonio on ima 50-ak kom.) skače na drugog i obrnuto. Koji im je đavo? Ova prva zečica je stalno odvojena.
Zečevi mi stoje u kavezu za nosilje sa tri pregrade, sada su svi posebno.
Ako možete pomozite, voleo bih da imam mlade zečeve. Rasa nepoznata (pomešani).
Hvala unapred!

Probaj ih staviti na dijetu par dana ( voda i sijeno), jer ako 3 godine samo jede udebljala se previse. A zenke se ne daju kotiti ako se do godinu i pol nisu uparile, tako da sumnjam da ce te tvoje moci "zatrudnjeti"
Mozes probati svo troje staviti u jedan kavez na par dana, pa ih odvojiti i onda stavis kotilice svakoj zenki pa mozda se okote.
Tako sam i ja probao, jer kad su skupa onda se pocnu tjerati pa nekad i daju da skoci.
Ali najbolje ti je da uzmes nove zenke, mlade i ispocetka.
Pozdrav i sretno

Od tih ženki nećeš dobiti ništa samo paprikaš za društvo.Nabavi neke nove,mlade,pa kreći ispočetka.

Ee ako nema kunica u suboticu nema nidje ...ja sam iz crne gore a kunici su mi bas iz subotica ..potrudi se malo :)

Poslednja izmena od urednika:
Subotica je jedno selo u srcu aleksandrovačke Župe, tu brate slatki svašta ima, najmanje zečeva, najviše grožđa i vina. Pivo KAKO SE UZME.

Zdravo kunicarii..
Vec sam postavio pitanje u temi "skotnost" al ev i ovdje to isto pitanje s ciljem da dobijem brzi odgovor.
Imam zenku mjesanca kojoj je 5-6 mjeseci i ima tjelesnu masu oko 3 kilograma ,dal bi se ona mogla pariti? radi se o srednjoj rasi kunica..
Hvalaa...

Nazad
Vrh