Parenje kunića

NEBOJSA1977 je napisao(la):
Dali ta bocica od 83 dinara ide samo na jednog zeca, mislim dali se sve potrosi na jedno vakcinisanje??

Posto sam video da sam omasio temu ako ti odgovorim ovde prebacio sam odgovor u Preventiva i vitamini da ne bi admini intervenisali :haha:

Ako neko moze da mi pomogne nekim receptom imam problem sa parenjem zenki imam 3 zenke belg. orijasa starosti su 8 mes. pokusavo sam zadnjih 20-desetak dana uspeo sam samo kod jedne sa jednim skokom muzjaka jedna kad je ubacim kod muzjaka u zadnjih 3 dana rastura slamu sto je znak da trazi ali nista zasada treca nikakva interesovanja ne pokazuje sem agresivnosti :sta:

Dobar dan, pozdrav ili malo kulturniji pristup bi ti mnogo pomoglo.
Ako procitas unazad ovih nekoliko strana dobices odgovor na tvoje pitanje.

Ovo je krmaca mesanka od devet meseci i 5kila koja se jos nije parila(nece)

qoceux.jpg

a ovo je krmak koji nece da se pari

2e56qlc.jpg

a ovo je becki plavi koji takodje nece da se pari

qod1m9.jpg

a ovo je upgraded kunicnjak

119t9gi.jpg

Post je spojen: [time]недеља, 28. новембар 2010. 03:41:49 CST[/time]
samo da napomenem po kopajkovom savetu beckog sam odvojio jedno 3 metra od ostalih kunica zbog mirisa i evo ponovo sam mu ubacio zenku a on nista samo stoji ko budala.probacu da ga izolujem jos nedelju dana i ako ne uspe uzimam novog muzjaka.

Dobro ti kaze szeki-telep daj ih malo na dijetu i ako mozes da ih stavis u isti kavez obe zenke. ako se ne tuku ostavi ih zajedno i proveravaj polni organ nasta lici kad nabrekne i dobro pocrveni onda je stavljaj kod muzjaka. Nemoj smo da je muzjak neki neiskusan koji se isto prvi put pari, probaj sa nekim koji se vec pario ima da je rasturi a ne da nece da se pari.

Posto kazes da su ti svi debeli kao krmace a i vidi se iz prilozenog. Stvarno bi morao da ih malo bacis na dijetu, cuj malo moras mnogo samo postepeno im umanjuj hranu da ne pravis nagle promene. Daj muzjacima a mozes i zenkama neki vitamin nece da im nista smeta od njega. Debele majke se tesko kote desava se da nekad ne okote sve mladunce pa neki ostanu i pocnu da trunu, problemi sa metericom zbog sala .... Moras paziti na liniju majki da se ne udebljaju kao i kod tebe jer onda su problemi ovakve prilode gotovo neizbezni. Muzjaci isto tako ako jede kao vo onda ce da se i ulenji kao i covek. I ti i ja kad jedemo odmah gubimo volju za radom i ulenjimo se samo mislis kako bi legao da ti se slegne isto tako je i kod zivotinja kao i kod coveka. Moras imati strpljena kod uzgoja zivotinja i paziti na njihovu ishranu, higjenu...

Dobro kaže Kopajko:postepena dijeta a i na higijenu obrati malo više pažnje!Inače"upgraded" kunićnjak je dobar!

Zuljeve sigurno nemaju,ishrana je triput dnevno koncentrat,kukuruz i jecam(mogao bih malo da smanjim kolicinu) higijena je u redu nego sam taj dan imao nekih baveza pa nisam stigao svim zecovima da pocistim :ddd , muzjak nije neiskusan pario se on i ranije.

danas sam kupio jos dve zenke jedna je kalifornijka a druga crna mesanka ali ima jako lepu i sjajnu dlaku.slike cu staviti naknadno(opet nisam imao vremena-skola i tako to).
ubacim ja tu crnu danas kod muzjaka a on poludeo samo juri i naskace a ona njace i bezi,skici ko luda e sad sam ja vas hteo da pitam da ona nije skotna?? taj decko ih drzi u velikim coporima ali ih nekolje nego ih onako ponekom proda i leti ih pusta po dvoristu.evo slike koju sam kod njega danas na brzinu uslikao inace ima jos tri ovakva copora.

25g8p4h.jpg

takodje sam primetio da o njima ne vodi uopste racuna sem sto ih hrani oni se kote po nekim gredama,ciglama,sanducima i to sve u coporu.kalifornijku sam takodje danas pustio da se pari i uparila se bez problema sa onim belim kunicem sa prethodne fotografije(a zasto on nece da se pari sa mojim zenkama pojma nemam valjda mu dosadile)

Meni se desilo sa jednom zenkom kad se tako ponasala da skici i bezi ko blesava od muzjaka bila je skotna a da ja to nisam znao. Moguce je i kod tebe posto ih drzi u coporu ali mozda i njije. Ne bi bilo lose ako imas iskustva sa palpacijom da probas da je pregledas da li je skotna sa vremena na vreme.

Mislim da je i to moguce pogotovo sad tvoja situacija ako sam je dobro razuemo da si je doneo danas i da si je probao odmah upariti. Ona je potresena promenom lokacije pa onda kidisanjem muzjaka na nju tako da je i ta opcija moguca posto je to preveliki strs za nju. Bice problem dok malo ne upoznas ponasanje te zenke. :sta:

Sasvim moguce mada sam u proslosti drzao dosta zeceva i nikad nisu njakali.sasvim je moguce da je to od straha. :cao:

Moguce da je to od straha ali meni se do sada pokazalo da je tacno kad tako cvili da je skotna.Kod jedne zecice mi se desilo da uvijek kad je skotna ona cvili kad je ubacim na kontrolnbo parenje.Veliki pozdrav :cao:

Posle duze borbe uspeo sam da uparim jednu zecicu juce jedan skok ali bice kontrola za 5 dana hocu da se zahvalim posto sam na forumu procitao predlog sa liscem persuna posle tri dana za koja sam im samo to davao uz seno jedna je primila ,a druga nije neznam dali je problem to sto joj nos malo slinavi .

Danas sam opipao crnu zenku koja je njakala i osecaju se poveliki orasi evo i slike
uzgred sa desne strane je velika kotilica koju sam danas ubacio

29bfr42.jpg

pozdrav iz ivanjice :cao:

Ova zenka je ko FAPov kamion ili je skotna ili je jako debela :haha:
Izdvoj je pa ces videti samo malo strpljenja sa obzirnom na okolnosti u kojima se nalazis da si skorasnji vlasnik i da su tamo svi bili zajedno te se ne zna ko koga i dal jeste ili nije :haha:

Danas oko 3 sata ubacim ja onu belu zecicu sa prethodne slike kod zeca na parenje(vulva je bila skroz crvena).
Nekoliko minuta je ona njega prcala i onda poce da se izvrce na ledja i da se valja po njegovom kavezu,djipi on uhvati je i odradi posao.
Negde oko 16:30 kad je pao mrak ubacim ja nju jos jednom i ista prica al opet on zavrsi na njoj i ponovo odradi zenku.Jos jednom cu ujutru da ih ubacim i to je to.Uzgred juce sam upario kalifornijku tako da je sve krenulo na bolje.

Pozdrav :cao: :cool:

igorp93 je napisao(la):
Danas oko 3 sata ubacim ja onu belu zecicu sa prethodne slike kod zeca na parenje(vulva je bila skroz crvena).
Nekoliko minuta je ona njega prcala i onda poce da se izvrce na ledja i da se valja po njegovom kavezu,djipi on uhvati je i odradi posao.
Negde oko 16:30 kad je pao mrak ubacim ja nju jos jednom i ista prica al opet on zavrsi na njoj i ponovo odradi zenku.Jos jednom cu ujutru da ih ubacim i to je to.Uzgred juce sam upario kalifornijku tako da je sve krenulo na bolje.

Pozdrav :cao: :cool:
Ta je primila 100 %

Nazad
Vrh