panonski beli kunić

Puno uspeha u gajenju panonaca po meni su super hibrid i prezadovoljna sam sa panoncima..

Pozdrav svima ,ja sam novi na forunu i početnik u uzgoju kunića.Ustvari ja i moji klinci.
Imam jedno pitanje ,ženka mi ima oko 5.5-5.9kg a mužijak 3.5kg .Dali je mužijak premali?
Kupio sam ga sa 2.5meseca i hranio sa granulama,pustio sam ga da pari sa 4 meseca .
Dali je zato mali sto je rano pario? tako sam čuo od nekih odgajivača
Evo nekih slika od naših panonaca.
motorkekuaizeice020.jpg
motorkekuaizeice023.jpg

Boa ja sam mog panonca pustio sa četri ipo meseca i skače i dalje, neće mu ništa biti, mada neko pušta sa pet ili šest meseci.

Pa prvo dobrodosao kolega na forum,a sada koliko sam ja cuo neki kunicari pustaju panonca sa 4 meseca i lepo radi posao,a neki opet kazu da ga treba drzati i preko 5 meseci starosti pa da se moze prvi put pustiti kod zenke!Ja isto imam mladog muzjaka panonca tek mu je 2 meseca,pa me takodje zanima to pa bi molio nekog ko ima iskustva sa panoncima da nam objasni tacno kada da pocnemo da ih pustamo!?Hvala unapred:ppozdrav:

Pero ja sam se isto dvoumio kad sam trebao da puštam zekana prvi put, isto čitam na forumu netreba pre pet ili šest meseci da se pušta, zovnem kunićara od koga sam uzeo panonce on kaže slobodno puštaj. Što kaže zorke eno sad je baš glavonja i čim ubaciš zečicu nezna jadna šta ju je odma snašlo.:osmeh:

Panonac je hibrid i veoma mladi su sposobni za parenje po teoriji mozas sa tri meseca zenke pustati,a muzjaka sa pet meseci je pravi momak spreman za zenku.Odrastao muzjak je tezak pet-sest kila.Neznam tacno ali ko je radoznao neka dodje da izmerimo muzjaka panonca starog oko 2god.Zeke pustam na drugo trazenje a to je sa 4,5 meseca.boa dobrodosao na forum.

Pa to je lepa kilaza za odraslog panonca,videcu koliko ce moj panonac da ima kila kada poraste,pa cu vam javiti za nekih 6.7 meseci kako napreduje!!!I ja sam se okrenuo panoncima,tako da cu pre leta imati 3 ciste panonke i muzjaka panonca,a ove moje mesanca polako sklanjati,pa da imam lepo samo panonce i jedan par B.Orijasa i to je to:osmeh:

A zorke neka neka.lepo je videti tako dobru zecicu,koja spremna sve na vreme,a cim budu prinove moras da castis,valjda cemo se nekako naci pa da se svi lepo ispricamo i naravno da malo:ppozdrav::haha:!!!

Pozdrav svima nov sam na forumu i imam jedno pitanje. imam jednu panonku trebala je pre dva dana da se koti a jos se nije.kolko dana moze da provuce dok se ne okoti? inace prvi put je skotna

pozdrav svima nov sam na forumu i imam jedno pitanje. imam jednu panonku trebala je pre dva dana da se koti a jos se nije.kolko dana moze da provuce dok se ne okoti? inace prvi put je skotna
Pa ja neznam,obicno kada je prvo kocenje tu zna da bude nekada problema,da li si bobro zapisao kada je primila prvi put,da li si radio kontrolno parenje na 5 dana od prvog skoka,da li je pravila gnezdo u kotilici,da li se ugojila tj da li se na oko primeti da li je skotna ili ne,obicno se okoti barem kod mene od 30 do 33 dana...

Probaj je pustiti kod muzjaka.Pustanje zvukova kod zecice i bezanje znaci da je skotna.Kada cuti trebalo bi da nije mada panonke sa prvim okotom imaju problema a posle sve bude uredu.Probaj kod muzjaka i sama ce pokazati.Javi njeno ponasanje.

Nazad
Vrh