panonski beli kunić

Lijepo je kad on ima 9-10 kila,ali treba mu ko svinji da dođe do toga, uz to je i konverzija hrane puno veća. Kod orijaša je oko 4,5 kg/ kg prirasta, a kod panonaca je po pričanju najviše 3-3,5kg/kg prirasta.

Znacice mi ovaj savet,pokusacu ja malo sa panonskim da vidim kako ide,da neznas slucajno ako smem da pitam,kolika je cena od prilike jednog panonskog?

Grande-Zajo je napisao(la):
Ikreno kolega dobro me ti oladi od njih :D,mene su oni privukli njihovim izgledom,al su bas teski za odrzavanje,moracu ja da nabavim 2-linije óvih panonskih belih,unapred veliko hvala pozzz
zapati panonce pa Bog da te vidi!

Morat ću uzimat neku proviziju od uzgajivača za ove reklame za panonce :ppozdrav: Neznam kako se kreću cijene panonaca u vašoj državi jel planiram nabaviti od jednog uzgajivača iz HR.

Mozda odem u off,al nadam se da ne zamerate...
Ima li neko u blizini Jagodine da drzi ove kunice?

Pozz svima mozda sam vam malo dosadan sa ovom mojom panonskom zecicom,ali ja ne znam sta da radim sa njom :sta: Prvi put se kotila krajem oktobra i bila nezainteresovna za zecice i svi pocrkali,posle toga se parila i nije ostala skotna i opet se parila i vrsio kontrolno parenje i juce trebala da se okoti ali nije a ima stomak ko da je skotna mozda se ugojila ko ce ga znati.Sta da radim sa njom da je koljem ako se neokoti.Inace nju sam kupio kod MIroslava Tota na sajmu u N.Sadu u maju tad je imala mesec dana.

Verovatno ugojena, pokusaj da je malo smrsas pa onda je upari i pokusaj mozda uspes ako ne onda u lonac i nabavi drugu.

Mozda se jos okoti nocas ili sutra ako ne ja bi ju pojeo.
Meni se jedna kaliforniska okotila 33 dan 4 kom ali su svi pocrkali ili su okoceni mrtvi,valjda ces ti imat vise srece.

Nije nista strasno i meni se sinoc okotila jedna posle 33 dana. Svi zivi i dravi i usput dobo upakovani.

Ovo je moja panonska zecica sa kojom mucim muku,trebala da se okoti ali nije danas se parila sa sarcem,videcemo da li ce ostati skotna ako ovaj put neostane skotna ide u lonac :zli:
jr2vd3.jpg

:bravo: :bravo: Szeki čime je to hranjeno, pa rastu ko gljive. Vidim ima materijala za ražanj ili kotlić :ppozdrav:

Vaga nije pokvarena sigurno,kod prvog ni ja nisam verovao svojim očima pa sam izmerio desetak kunića da proverim,svi su u tom dijapazonu.A što se hrane tiče,samo granulat i voda u neograničenim količinama.

Moguce je sto da nije moguce sa dobrom hranom, ipak je to panon beli.
Moji mesanci 31 dan starosti 930grama. Leglo sad sto treba da koljem 2 dana im falilo do 3 meseca na merenju su imali od 3,2kg do 3,7kg. Sad su na ciscenju od granula videcemo prekosutra koliko ce biti na klanju. :ppozdrav:

Nazad
Vrh