Pšenica 2025-2026

Jel mi može neko sa sigurnošću reći dali sme strobilurin i u drugoj zaštiti , jer sam dosta rano odradio prvu takođe strobilurinom a plašim se da neće izdržati do cvetanja ?

Kod mene udarila septorija i pelelnica iako je prskano pre 10-ak dana.

hosting slika bez reklama

Kad je prskano,nije bilo ni traga od bolesti.
Danas sreo u ataru par njih, svi obilaze pšenice i kukaju. Stanje kao na slikama. Uglavnom sve je prskano po hladnom vremenu kažu, ono kad je bilo i mraza.
Drugarova psenica baš loše izgleda, srce da ti stane a bila je top pre prskanja. On je dodavao i ureu u prskalicu....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Da, i čim su je poprskali ladnom špecijom ona iskočila...

Do pre 15 dana bila je žuta kao limun, vec sam pisao da nam pšenice nikad gore nisu izgledale, ali sve se popravilo posle one kise od 28.03 sto je palo 29 litre. Par dana pre toga je dobila 270kg/ha ureje, u setvi nije dobila ni gram mešavine. Inace ovo je BG Ikona moja dorada 5-6 reprodukcija. Ovih dana ide sekator, furore, olimp i insekticid, verovatno ce biti samo to onda cekamo žetvu.
IMG-4227.jpg

Kod mene udarila septorija i pelelnica iako je prskano pre 10-ak dana.

hosting slika bez reklama

Kad je prskano,nije bilo ni traga od bolesti.

Ljuso imas ti tu i bakterioze vidljive pored septorije.
ff785e7d94bd9327c1895272a7224bad.jpg

6c493125663dc51ffa79c8ec9db8a0ef.jpg

6b28264a3fdbc877e244c6c88da0cd7b.jpg

Ako je lokalno onda nista, ako je uzelo maha po celij njivi, presvuci njivu jodom.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moje mišljenje je da se rokovi setve pomerili za jedno deset dana tako da je po meni idealno za setvu od20 do 25 10. Radim već godinama original seme zaštićeno sa Juntom. Prošle godine sam imao prosek 5400 kg/kj. Sad sam radio zaštitu sa Custodija ADAMA je proizvidjač i pšenica extra izgleda. prihrana u 2x. 100+80kg ana+Nitrogenijus. Mislim da je prošlo vreme tavanuše i nezaštićenog semena.

Moje mišljenje je da se rokovi setve pomerili za jedno deset dana tako da je po meni idealno za setvu od20 do 25 10. Radim već godinama original seme zaštićeno sa Juntom. Prošle godine sam imao prosek 5400 kg/kj. Sad sam radio zaštitu sa Custodija ADAMA je proizvidjač i pšenica extra izgleda. prihrana u 2x. 100+80kg ana+Nitrogenijus. Mislim da je prošlo vreme tavanuše i nezaštićenog semena.
A šta misliš da je ono što ti prodaju pod imenom original seme, osim što je lepo upakovano i 4 puta skuplje?

Uzeli smo i mi original Avenue pa izgleda katastrofa, problemi od samog nicanja.
Pored nje Ascona izgleda kao avion.

@szupunski
Ima je samo na jednoj ovratini,u oazama.
Koja količina joda,onaj iz apoteke?
Mislio sam da ledjnim špricom predjem sa bakrom 1/3 doze?

Ima psenicu na tanjirano i gruberisano.
Na tanjirano je znatno losija.
Imam utisak da je na tanjirano bila zbijenija zemlja i da je davila voda i los koren ostao a na gruberisano jednostavno preskace mnogo ranije setve.Nema zutih delova gde se nvr zadrzala voda .

Nazad
Vrh