Pšenica 2025-2026

nije 4x nego 3x. ako uzmeš sa Juntom +9 din. Proveravao više puta i uvek mi bilo bolje original za 10-15%. To je moje iskustvo plus nema džakiranja pa selektiranja pa džakiranja pa te džakove 3x preslaguj pa ih id 50kg nosaj da naspeš u sijačicu itd itd. Tebe tvoje seme izadje oko 35 din ukupno sa zaštitom. Original sa Juntom 79 din to je 44 din razlike 44x130 kg/kj to je 5700din. Garantujem da će original seme dati tu razliku i još što ti u startu moraš posijati 10% gušće. To je moje mišljenje možda nisam upravu ali ja moje za sada nemenjam dok mi ne dokažu suprotno.
Drugar mi radi ns s40 original seme za institut. Zato znam šta nam prodaju pod original seme.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nas drzava daje podsticaj za zasijanu psenicu,m citaj plate sjeme i jos malo preko toga, tako da se uvijek uzima deklarisano sjeme, i ja nisam vidio nikakvu razliku izmedju tavanuse i ''kupovnog'' sjemena.

Ni slučajno.Seje se C1 za C2 seme koje ide dalje u prodaju kao sertifikovano.
Dolaze 2 standardne kontrole useva, komisija i aprobatori.Ne sme biti taksonomskih atipičnih biljaka po parceli/parcelama kako bi se očuvala sortna čistoća.Toleriše se 1-3 takve biljke na 100m2 ali ako se utvrdi veće prisustvo mogu da odbiju parcelu i ne uđe u semensku proizvodnju ili je potrebno da se atipične biljke uklone mehaničkim putem.
Nije jednostavno niti lako, bavim se time pa znam šta sam sve prošao i doživeo kroz godine rada a i šta su moje obaveze kao proizvođača.

Nazad
Vrh