Pšenica 2024-2025

@milovan vrsac Nije moja dorada bila,seme je kupljeno takvo i rekli su mi da idem vecu kilazu,bilo je pred samo zetvu,nisam dobio neka semena koja sam porucio i bilo je daj sta das ....

Kada je dobar hektolitar krupno zrno vecu kilazu idem a to "orginal" je katastrofa seme sto sam ja dobio nejednako daj boze da je selektirano ,@coci064 pa 160kg x 22 din =3520 toliko me kosta moja psenica da je posejem tako da ostavljena je tavanusa a daj boze da isplate i ove godine to a za sledecu necu ni da komentarisem sta ce biti prosle smo se natezali za 10k ...
Cas racunas u jutrima cas u hektarima.

Јели имао неко, ове године домаће сорте пшенице? Како су родиле, дај те неке резултате!

Za sledeću godinu sigurno ide Sindžentin Passion jer se ove godine pokazao.Nije bila loša ni Alkantara ali ću verovatno menjati i vratiti Asterion.Odlično mi se pokazao Sobred pre godinu dve i možda i njega vratim.Takođe ću verovatno probati Solindo zato što je bio dobar kod burazera.
Sofru sam probao i nisam bio zadovoljan na našem terenu.

Komšija je imao ZP Rosu, kaže kombajner koji mu je radio da je bila izuzetna i to bez puno tretmana. U rangu sa mojom Anapurnom, ako ne i bolja. Možda probam na jesen.

Nazad
Vrh