Pšenica 2024-2025

b1b6794dc2fdbc51b51aa28df295651e.jpg

Zbog čega se pojavljuju beli vlatovi?

Kažu posledice bombardovanja i koješta a mi sami sebe bombardujemo, neznam čemu sad to prskanje, te vaši su bile prisutne i pre 3 nedelje i nisam primetio nikakvu štetu od njih a i brojnost je isuviše mala a i treba dobra hemija da se to reši.Šta mislite da se neće pojaviti opet, vršidba će svakako za 2-3 nedelje a negde i pre, hoće li se ispoštovati karence, trujemo se ljudcki i punimo džepove hemiskim kućama uff.

Kažu posledice bombardovanja i koješta a mi sami sebe bombardujemo, neznam čemu sad to prskanje, te vaši su bile prisutne i pre 3 nedelje i nisam primetio nikakvu štetu od njih a i brojnost je isuviše mala a i treba dobra hemija da se to reši.Šta mislite da se neće pojaviti opet, vršidba će svakako za 2-3 nedelje a negde i pre, hoće li se ispoštovati karence, trujemo se ljudcki i punimo džepove hemiskim kućama uff.
SQF7lV8.jpeg
Qyecxcr.jpeg

Ovo zito je i bolesno po meni,prskano 2 puta,leglo jer je bilo dobro,sad se i ove pojavile,nisu bile do pre koji dan
Bar drugar prica-ako laze on lazem i ja

60rb6Oz.jpeg

Hjor0km.jpeg

Gledao jutros moj Apilko i Askonu nema ih
Pivca ima po neki al on je svake godine na njivi

Kod mene toga bude po neki klas i većinom je ocvikaren dole,pa sam mislio da ga larva pivca cvikne.
Za stenicu nisam ni znao.

Ako ne bude kise uskoro,rane pa i jos ranije posejane psenice ce izvuci bolje prinose od kasnih sorti i kasno sejane.Te su u mlecnoj fazi a na ove temperature nzm sta da ocekujemo,dok ima vlage ne bi trebalo da smeta,ali vlage je sve manje,ovde kod nas fenira vetar ,mozes misliti koliko ovo isusuje jbt ...

Nazad
Vrh