Pšenica 2024-2025

b1b6794dc2fdbc51b51aa28df295651e.jpg

Zbog čega se pojavljuju beli vlatovi?

Kažu posledice bombardovanja i koješta a mi sami sebe bombardujemo, neznam čemu sad to prskanje, te vaši su bile prisutne i pre 3 nedelje i nisam primetio nikakvu štetu od njih a i brojnost je isuviše mala a i treba dobra hemija da se to reši.Šta mislite da se neće pojaviti opet, vršidba će svakako za 2-3 nedelje a negde i pre, hoće li se ispoštovati karence, trujemo se ljudcki i punimo džepove hemiskim kućama uff.

Kažu posledice bombardovanja i koješta a mi sami sebe bombardujemo, neznam čemu sad to prskanje, te vaši su bile prisutne i pre 3 nedelje i nisam primetio nikakvu štetu od njih a i brojnost je isuviše mala a i treba dobra hemija da se to reši.Šta mislite da se neće pojaviti opet, vršidba će svakako za 2-3 nedelje a negde i pre, hoće li se ispoštovati karence, trujemo se ljudcki i punimo džepove hemiskim kućama uff.
SQF7lV8.jpeg
Qyecxcr.jpeg

Ovo zito je i bolesno po meni,prskano 2 puta,leglo jer je bilo dobro,sad se i ove pojavile,nisu bile do pre koji dan
Bar drugar prica-ako laze on lazem i ja

60rb6Oz.jpeg

Hjor0km.jpeg

Gledao jutros moj Apilko i Askonu nema ih
Pivca ima po neki al on je svake godine na njivi

Kod mene ima retko tih bubica ali ove bele vlatove nisam do sada viđao kod mene.

Kod mene toga bude po neki klas i većinom je ocvikaren dole,pa sam mislio da ga larva pivca cvikne.
Za stenicu nisam ni znao.

Ako ne bude kise uskoro,rane pa i jos ranije posejane psenice ce izvuci bolje prinose od kasnih sorti i kasno sejane.Te su u mlecnoj fazi a na ove temperature nzm sta da ocekujemo,dok ima vlage ne bi trebalo da smeta,ali vlage je sve manje,ovde kod nas fenira vetar ,mozes misliti koliko ovo isusuje jbt ...

Nazad
Vrh