Pšenica 2024-2025

Prometrin je ranije korišten za mrkvu, peršun,celer a nije za te useve imao registraciju.

Uradio danas popodne do uvece psenicu, fungicid amister extra i insekticid lambda. Ostalo mi jos 2 kj za ujutru. Prvi tretman sam isao sekator i falkon. Za sada je zdrava psenica i dobro izgleda.

Obilazio danas malo pšenice, leme znatno manje ima nego pre kiše. Žito zdravo kao dren za sada, nije rađena nikakva fungicidna zaštita...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Danas obilazio njive, primetio sam da su se neke psenice (medju njima je i moj Sofru) proredile.
Bile su odlicne kad sam radio prvi tretman. Sad kad sam usao unutra i razgrnuo malo, vidim da je dosta bokora odbaceno i kad gledas sa puta, naziru se redovi.
I dalje izgleda dosta dobro, ali me zanima koji je glavni razlog odbacivanja toliko biljaka, padavine ili djubrenje?

Danas obilazio njive, primetio sam da su se neke psenice (medju njima je i moj Sofru) proredile.
Bile su odlicne kad sam radio prvi tretman. Sad kad sam usao unutra i razgrnuo malo, vidim da je dosta bokora odbaceno i kad gledas sa puta, naziru se redovi.
I dalje izgleda dosta dobro, ali me zanima koji je glavni razlog odbacivanja toliko biljaka, padavine ili djubrenje?
A hemija možda?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jučer odrađen T3 i to je to od mene za ovu godinu, idući u nju ulazi kombajn. Bilo je mokro i na mjestima je ležala voda u tragovima, al prošlo je bez zapadanja. Kiša (u pon 50 l/m2 u 30-40 min i prekjučer je palo 16 l/m2) je značajno smanjila lemu, al ipak je dobila jnsekticid.

Nazad
Vrh