Pšenica 2024-2025

Znamo mi svi kako

Bilo bolestii i pre 20 godina.
Ali ljudi mozda nisu bili toliko informisani.
Možda nije bilo interneta pa nisi na jedan Klik mogao proveriti o čemu se radi ali je gotovo svaki poljoprivrednik imao neku brošuru o zaštiti bilja gde je mogao pronaći sve o bolestima i štetočinama bilja.Takođe,naučni rad u institutima.koji su se bavili poljoprivredom je bio na većem nivou nego što je danas, više je se i ulagalo u to nego danas.Da ne pominjem kakvi su pesticidi bili u to vreme, navešću neke aktivne materije ,benomil, cineb, afugan, bayleton.,brestan.....Ne neke gluposti od fungicida kao danas( jedna aktivna materija na 300 načina...

Prskano pre ove kiše sa Adaminom Custodiom i više mislim da se neće ni moći ući u njivu zbog kiše.Pšenica će procvetati i biće kasno za neku prevenciju od fuzarijuma.Šta joj Bog da.

Pre 2 dana obišao, cvetanje tek počelo. Juče kiša, danas ili sutra prskanje čim se dovoljno prosuši.
Inače, prvi put radim ovu zaštitu.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

U narednom periodu najavljuju ne baš neke visoke temperature već u granicama normale za ovi doba godine.Možda je to i bolje jer bi u kombinaciji velike vlage i visokih temperatura bolesti jednostavno eksplodirale..

Sa čim prskati ovo čudo u apaču?
fede9f1a7e7ae743fece63d052ef0d67.jpg
dcb4e4a88e5c7e757d1000bf50ddd942.jpg

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Starane, tomigan, Lodin...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Mislim da Starane ne može to da pipne, Starane može da se kao herbicid koristi u kupusu a slačica je iz grupe kupusnjača...Po meni Lancelot super , samo ne znam da.li će uništiti slačicu, što se tiče uzrasta pšenice za Lancelot to ne smeta....

Poslednja izmena:
Ili možda Quelex , piše da uništava samoniklu uljanu repicu a to je opet ista familija biljaka kao i slačica ,može ići do kasne faze lista zastavičara...

Iskreno nisam probao. Corteva je na nekom predavanju imala slajd u vezi staranea i samonikle repice. Zato sam zapamtio.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Mislim da Starane ne može to da pipne, Starane može da se kao herbicid koristi u kupusu a slačica je iz grupe kupusnjača...Po meni Lancelot super , samo ne znam da.li će uništiti slačicu, što se tiče uzrasta pšenice za Lancelot to ne smeta....
Ti si nesto gadno pobrkao u vezi starane 250, kakav kupus :ROFLMAO: , samo u luku iz lucica.

Može da radi posao, 1 litar na hektar, Lontrel takođe,Klomazon aktivna materija isto, 0,25 na hektar.https://www.agromarketsrbija.rs/srb/proizvod/27/Herbicidi/LODIN

Nazad
Vrh