Pšenica 2024-2025

Nemam tik tok pa ne mogu da otvorim. Jel to sejana u red?

Jesu li IDTA dizne? Moze li tom brzinom IDKT?

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

20250404-152534.jpg

U mom kraju se pojavilo na 2-3 mesta đubrivo foskan sa 26% azota i po 5% P i K. Cena je 48 dinara, Da li je neko koristio ovo đubrivo u prihrani pšenice?

Jesi li ga koristio? I ovde je jeftiniji od madjarskog kana 2 din.

Прошле године сам ја питао за FOSKAN:

FOSKAN MAX 36%, са саставом 26% N, 5% P2O5, 5% K2O, је л' то азотно ђубриво замена за KAN, или NPK? Нуде ми то за прихрану пшенице као KAN али гледам у регистру средстава за исхрану биља се води као "Neorgansko složeno čvrsto mešano NPK đubrivo" а KAN ђубрива се воде као "Neorgansko prosto čvrsto azotno đubrivo".

Зна ли неко, у ком облику је тај азот, да ли може у пшеници као и KAN, тј. да је брже приступачан биљци? Не могу ништа конкретно да пронађем на интернету, само на страним сајтовима да има NPK формулације 26:5:5, што би требало да је исто.

Углавном, прошле године сам га користио у првој и на крају јединој прихрани пшенице и јечма и пошто сам на крају имао задовољавајућ принос рекао бих да је деловао?

По мени, највећи проблем са овим ђубривом је у његовом имену. FOSKAN није КАН! Прво, половина азота није у амонијачном него у амидном облику. Друго, нема креча и ђубриво није неутрално као КАН, што је битно на киселим земљиштима као овде. Већина апотека сада ни нема више прави КАН него само FOSKAN и кад им неко потражи КАН, они му продају FOSKAN. Тако да се људи доводе у заблуду.

Da li ubaciti sad u prvom tretmanu i neki biostimulator, aminokiseline za oporavak od mraza?
Imate li iskustva sa nekim konkretno preparatom?

Mogu jedino da joj dam malo piva da radi kao lepak, i to ako budem lepo raspolozen i bude topao dan pa otvorim jedno dok se puni prskalica 😂
Salim se naravno, nisam do sada dodavao biostimulatore, jos ucim o tome te nisam vican..

Jel radio neko poređenje sa i bez bacilomix preparata? Da li to zaista ima efekta na kvalitet, ili je to samo reklama.
Gledao sam klipove od člana olalije, kod njega ima povećanja, ali može biti i samo reklama....

Nazad
Vrh