Pšenica 2024-2025

Ti oprljeni vrhovi su posledice zadnjih mrazeva, za koji dan se neće ni poznati, neke sorte su više dobile a neke manje ali to im je sortna osobina a posledica herbicida se ispoljava bledenjem lisne mase u svetlo žutu pa čak i do postepenog propadanja nekih sekundarnih izdanaka, ovo se ponaročito manifestuje kad su proleća sušna i pšenica pati i plus herbicidni tretman kad netreba a i kondicija (hrana) parcele još ako je loša onda bude kuršlusa, da nepričamo još o rezuidama, sva sreća pa ima vlage.

Kako gde, Boga mi kod nas je kritično sa korovima. Već je pšenica počela da gubi trku.

Nece joj biti za toliko sigurno, korovi nece biti u intenzivnom porastu jer ce biti hladno. Ako neko zuri jedino zbog obima posla kasnije oko pripreme i setve.

X puta dok sam prskao pšenice protiv trava morao sam paziti komšijski iznikli suncokret. Neznam zašto ljudi jure kao da sutra ne postoji?
Mraz sigurno neće povoljno reagovati na biljku posle herbicida, sam mraz oštećuje biljku a kad na to dođe herbicid može biti samo gore.....
A i ako pročitate uputstvo za herbicid verovatno piše kada ne treba herbicid primenjivati, tj do koje nejniže temperature.
Recimo ovako nešto:
d27582c8829142c03fac59933df012ec.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh