milan11
Član
Nije samo to, ima i do jesenjeg djubrivaProšle godine prvi put sve površine pod pšenicom posejao početkom novembra, i imao najmanji prosek prinosa za poslednjih 10 godina.
Sve su mi pšenice ostale retke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije samo to, ima i do jesenjeg djubrivaProšle godine prvi put sve površine pod pšenicom posejao početkom novembra, i imao najmanji prosek prinosa za poslednjih 10 godina.
Sve su mi pšenice ostale retke.
U kom smislu do jesenjeg djubriva?Nije samo to, ima i do jesenjeg djubrivaAli definitivno se mnogo losije bokori kad se kasnije poseje i kad je zemlja hladnija..
Znači do 25.10 da je u zemlji?Sejao sam do polovine novembra a zbog nekih privatnih neodložnih obaveza morao sam da prekinem i nisam posejao nekih 15 k.j tada već nakon skoro 3 nedelje razmaka jer se u međuvremenu okišalo.To je bila velika greška između ostalog.
Dobro tako sam i ja stavio marvel kws 250 kg/ha i ako vreme dozvoli oko 10 oktobra setvaNekoliko godina sejem te pšenice sa 220-225 kg i nešto mi se čine retkim, pa ću sad uzeti više semena, oko 245 kg/ha.
Samo koju semensku Nisu sve sorte iste. Neka semena imaju laksa zrna pa ide manje kg krupnijih ide vise kg. Neke sorte psenice imaju biljke koje su optimalne u redjem a neke u guscem sklopu Za marvel ne mogu da nadjem nigde iskustva i podatke pa bas tu sortu sejem ove godine nisam do sada Ako neko ima savet strucnjakaJa semensku idem oko 250-260 kg, moju doradu idem od 280 do 300 kg. Sve sam živo probao za poslednjih 15-ak godina, i ovo norme su se pokazale kao najbolje.
apsolutno se slazem,pisao sam i ja isto to samo u temi jecmaSto se tice roka setve
Mislim da je pogresno gledati po datumu vec treba gledati po temperaturi nekad je 20.10 optimalan nekad 05 10
Ja mislim ako je prognoza tacna treba pozuriti sa setvom ove godine, obrnuto od prosle
Zato sam i napisao od - do.Samo koju semensku Nisu sve sorte iste. Neka semena imaju laksa zrna pa ide manje kg krupnijih ide vise kg. Neke sorte psenice imaju biljke koje su optimalne u redjem a neke u guscem sklopu Za marvel ne mogu da nadjem nigde iskustva i podatke pa bas tu sortu sejem ove godine nisam do sada Ako neko ima savet strucnjaka