Pšenica 2024-2025

Ja sam sejao bese 14-15og ,posle sam stao jer sam cekao seme,i nastavio sam 17-18og,brzo sam zavrsio to malo sto imam da sejem,ali opet nigde nije idealno nicanje.Bolje sejalice su usejale odlicno,imt ne moze ni blizu da useje jednako po dubini kao diskosne sa mnogo vise pritiska po bateriji.
Nzm od cega crkavaju misevi,2 sam nasao uginula,a nisam jos ni trovao na tim njivama lol ....Inace rupa od miseva skoro nema ,sto bi amuri rekli,so far so good ....Ali fazani prave cuda,ima puno povrsinskih rupa po psenicama,na 2 parcele koje udaraju u neko zbunje,tu nema psenice uopste na kraju njive,sve uvratine fazani obrstili ....znaci prazna zemlja izbusena sa milion rupica ,kao mini krateri slicno.Ako bude neka kisa u najavi tu cu rucno pobacati psenicu pa mozda nesto i nikne.

Da li bi pomoglo nesto psenici koja sad tek izlazi ili treba da izadje da joj se da malo azota, ako bi moglo da pomogne boljem bokorenju?

Vec neka 2-3 sata kod mene pada neka sitna kisa. Nadam se da ce ovo da nakvasi seme i da ce posle moci da nikne. Vecinom je ostalo na povrsini ako zanemarim da je pokriveno sa 1-2 cm zemlje. Radila mala tanjiraca ali slabo je sta uradila. Jeste sejala sejalica diskosna ali dole tvrdo na mesta. Uglavnom ona je na njivi i sad ce valjda najzad da krene.

Ma kakav optimalni rok,klima se promenila seje se i novembra meseca barem kod nas je tako... a prinos od 8t/ha ce bude garant..

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

U mom kraju je nicanje katastrofa...mozda 20%....niklo!!!
A sta ces, ovih godina bese bolja kasnija setva.
Svake godine u prvi razred..nema pameti odavno.

Da li je neko koristio galenikin pampas za suzbijanje divljeg ovsa to je nesto novo sada

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh