Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Логици нема шта да се замери, али ја имам још једну опсервацију - дуж читавог склада уз комшију код кога је ове сезоне била пшеница, мишеви су на мојој пшеници, неких два ланца ширине, направили више штете него да другом крају њиве, а другом комшији, који је равно преко пута овог првог комшије где је била пшеница, првих педесетак метара њиве је опасено "на кеца", као на та моја два ланца.
Tu im je bila baza za razmnozavanje godinu dana u psenici, tanjirano i ne dirano od prosle jeseni. Tu se nakotili pa presli da pasu sto stignu okolo....

Pšenica od kolege:

27.12.2023
98a955a20c1c47e40f4b7e3e37cdb386.jpg

Danas, 29.12. izgleda ovako:
e72990450dd6bf94b819cd7da9141959.jpg

Trovao ju je samo 3x dosad…al tu vise nema pomoci, plitka sjetva, pola su povadili s korijenom…

A meni je danas bio tocno 20ti dan kako trujem, svaki dan po 6-8h..
Ne odustajem ja a ne odustaju ni misevi/parcovi haha

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li si pogrešio u datumu prve slike,da nije 27.11.2023?
Neverovatno mi je da su mogli za 2 dana ovako da obrste!

Pšenica od kolege:

27.12.2023
98a955a20c1c47e40f4b7e3e37cdb386.jpg

Danas, 29.12. izgleda ovako:
e72990450dd6bf94b819cd7da9141959.jpg

Trovao ju je samo 3x dosad…al tu vise nema pomoci, plitka sjetva, pola su povadili s korijenom…

A meni je danas bio tocno 20ti dan kako trujem, svaki dan po 6-8h..
Ne odustajem ja a ne odustaju ni misevi/parcovi haha

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoce ovo preoravati?

moj ječam koji sam preorao su isto tako u dva i pol dana, 50% nema, krugovi po 5m, još to jutro mi susjed kaze spasio sam ječam, ja došao predvecer u obilazak kad me srcani nije pogodio....doduše kod mene je samo obršten, i mozda bi se oporavio al nisam mogao gledati takvu njivu pa poorao i presijao na drugo mjesto
Sad cim ide temperatura iznad 13-14st idem i ja odmah u njivu i trujem, ne cekam vise da se prosusi da ne tonem u cizmama
To je u dijelu di su dalekovodi rušeni i sve bilo povaljano, jos njegova njiva izmedu spricanih strnjaka, pa sad komsije poorale pa svi misevi se kod njega preselili

@pexkap vec je otisao s plugom u nocnu, nema tu spasa...

23.oktobra posejano.. Prvo ova njiva, zatim 3 jutra koja su dve duži dalje, i tamo je žito normalno.

@nesic Onda kod vas kiša nije padala nit je mraza bilo od 23 oktobra. Pošto kod nas ranije oranja su već rasute grudve poprilično.
Inače jedna njiva koja "solidno" izgleda a otišlo 30kg mamka na 2,5kj.
1c8aa692389e98aa0c6b553759dc34c9.jpg

Šta li će biti na nekim njivama gde se crni zemlja, žito ošišano do zemlje. Kada gledam prema suncu naziru se redovi, a kontra gledano ništa se ne vidi, gola zemlja....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Za rubriku verovali ili ne. Jutro žita su pojeli. Pored komsija ima detelinu koja je u katastrofalnom stanju, rupa do rupe.
Meni su jecam osisali od 2kj mozda za jutro pokupili sve, zurio sam pa nisam slikao ali isto kao kod tebe samo kod mene ima mestimicno i jecma, juce sam ga razorao. Inace komsija ima staru lucerku. Miseva kao u prici, ne znas da li je gore kad ima ogumci u njivi ili kada na oko izgleda zadovoljavajuce, kad udje da se truje onda se vidi sta je tek....

Izgleda da ovaj napad sa miševima nije šala,već četvrti put prelazim njivu i trujem i njih još ima,ima i aktivnih rupa u kojima je otrov već bio nasut al oni i dalje žive.

Takodje sam trovao u vise navrata,danas obilazim ima poboljsanja ali mora se ici opet za koji dan.
Pogotovo bokovi njiva do razora i komsija koji nisu dosli na njivu od sejanja psenice a kamoli trovali.
Prodjem kroz moju njivu ni jednog mrtvog ne vidim,predjem kod komsije koji nije trovao vidim dva mrtva,bice muke, nisam verovao.

Jedu i mladu soju.
Imao sam proletos pored parcele soje na komšijskoj repicu.
Ispostavilo se da ih je već onda bilo mnogo, te su izlazili odatle i pojeli je jednu, dve mašine kako gde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh