Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To к'о у оном вицу: "Не'ш веровати, плачу и једу!"

Него, колико има мишева ове године по атару, ти вибро-растеривачи које помињете би требало да буду велики барем као они "тампери" из фила "Дина", којом вабе оне црве.

:)

Hoće li najavljenih -10 pomoći nešto oko miševa?

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

Hoće li najavljenih -10 pomoći nešto oko miševa?

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока
hoće, samo na par dana ce se skupčiti i čim ode opet temperatura na +14-15st evo njih opet kao kad pustis divlje kerove iz kaveza 😂
kažu kod nas stari ljudi da im magla najviše škodi haha, a mi u zadnja 2mj samo jednom imali maglu preko dana....

Na neke njive sam 4 puta trovao do sad,a na neke ni jednom ,nema rupa uopste od miseva.Kako toliko razlike ima nzm.Nije ni povezano sa oborenim suncokretom od vetra.

Obilazio u ponedeljak psenice.. Stanje ok, na par mesta sam primetio malo zuckastih listova, mozda mraz a mozda je gladna. Sreca pa nema tih problema sa misevima kao kod vas, ptice samo oblecu parcele, jedan dan 6 jastrebova vidim kako kruze po ataru..

Ja sam negde citao da kad je vise dana magla to im smeta ne kao magla nego je pogodno za sirenje suge pa na kraju od suge uginu,mozda i ima neke logike.

Obilazio u ponedeljak psenice.. Stanje ok, na par mesta sam primetio malo zuckastih listova, mozda mraz a mozda je gladna. Sreca pa nema tih problema sa misevima kao kod vas, ptice samo oblecu parcele, jedan dan 6 jastrebova vidim kako kruze po ataru..

Kod mene T-kolci po njivama za ptice zabijeni, redovna ‘prihrana’ i od nedavno solarni repelenti do kanala i međa

Cini se da solarni repelenti rade svoj posao za sad, postavljeni proslog petka, dan poslije komsija poorao kukuruziste i danas sam bio i ne primjetim jos uvijek nikakve krugove do komsije, obicno nakon sto pooru vec nakon 2dana budu ‘krugovi od 1-2m’ do pooranog

Sent from my iPhone using Tapatalk

Do sada sam potrosio oko 30000 din za kupovinu otrova za miseve, za 8 kj, sutra idem zadnju turu i sta joj bog da, pa ovo je strasno, i cinkosan, i brodisan samo kupuj pa to kraja nema, i stubove za ptice sam stavio.

Do sada sam potrosio oko 30000 din za kupovinu otrova za miseve, za 8 kj, sutra idem zadnju turu i sta joj bog da, pa ovo je strasno, i cinkosan, i brodisan samo kupuj pa to kraja nema, i stubove za ptice sam stavio.
Ja sam na 6 kj do sad 6 lit oko 250 kg svoje psenice. Isto planiram da idem sutra da obidjem da vidim stanje jer sam poslednji put radio pre dve nedelje....

Prve tri slike parcela 1
Poslednje 3 slike parcela 2.
Ista duž ,deli ih 9,5 kj.Isti kvalitet kod mene u zakupu 4-5g,ista kondicija, isti predusev uljana repica.Isto seme,ista norma,Isto đubriva isti dan setve jedna pa druga.
Jedins razlika u pripremi.
Parcela 1 ,tanjirana 3 puta ,parcela 2 ,2 puta.
Prvo tanjiranje posle žetve desetak dana obe,polovina avgusta tanjirana prva parcela ,samonikla repica bila manja kao tepih nikla.Na drugoj ostavljen pokrov.Pred setvu par dana tanjiranje prve parcele ,opet je samonikle bilo ali mnogo manje i lepše se radilo,sitnija struktura i dubina veća na oko.Druga parcela jak pokrov,lošije se radilo za nijansu i puno veća najezda miševa.
Rezultat se vidi na slikama 3 puta tanjiranja u puno boljoj kondiciji,sklopu i manja šteta od miševa.

image upload

Takva pšenica bude tip top, naravno preduslov je da nema mnogo štetočina što ove godine nije slučaj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh