Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nesto si pogresio sigurno, verovatno su bile manje pune prikolice prosle godine a ove godine navrsene na maksimum da bi dosao to tako male razlike.Ok, kad vec vecina kazete da moze varirati na 1000 kg - 100 kg onda nek bude, ali nikad do sad nisam takvu razliku video a poznajem svoje prikolice u par kg.
Na primer, na hl od 68 ove godine skoro da je billa zanemarljiva razlika na punim prikolicama, vagonka, zmajevka ili kikinda u odnosu na proslogodisnji hl od 82-3.
Ima na fejsu neki lik prodaje...poslacu ti ppGdi? Što bi reko naš sin.
Tuci sa nekom hemijom, nemoj se izmrkati ko ja sa tatulom na jednoj njivi pod uljanom repicom.Pitanje,imam na jednoj parceli puno samoniklog suncokreta u psenici,tu je vetar bio porusio isti.Dal sad da prskam nekim herbicidom,i kojim,ili da ostavljam mrazevi da ga resavaju,ako ga rese ?...
Ja bih ostavio da mraz učini svoje. Suština je da se ne usemeni.Pitanje,imam na jednoj parceli puno samoniklog suncokreta u psenici,tu je vetar bio porusio isti.Dal sad da prskam nekim herbicidom,i kojim,ili da ostavljam mrazevi da ga resavaju,ako ga rese ?...
jel to dorađeno sjeme, ili klasična tavanuša bez dorade?Itekako hektolitar utječe na količinu, u ekstremenom slučaju razlike može varirati i 100 kg, ali 50-70 kg bez problema.
Pravi primjer je prošla i ova godina gdje sam prošle godine na 85 HL u istoj prikolici odvezo 18900 kg, ove godine sa 72, jedva 17400 kg.
Također je primjer sijačice, zašto svake godine mora se baždariti, ima puno faktora, i krupnoća zrna i sa čime je tretirana, ali najviše zbog HL, prošle godine sam sijao 270 kg/ha na broju 50 na getribi, a ove godine 250 kg/ha broju 75.