Darko Dren
Član
Kod mene ima stara izreka za pšenicu "Ti mene u blato, ja tebe u zlato."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vidiš da one gluposti koje pojedini poljprivrednici zagovaraju, tipa cekam da sejem kasnije da nema cikada, nisu bas preporucljive.To je logično jer ih grabljivice bolje uočavaju u tanjiranom i lakše love na čistini.
Nikla mi je skoro 100% pšenica Cinkosan, u realnim uslovima, tretirana cinkfosfidom pre 3 (tri) godine, normalno uskladišteno u džakovima. Znači pšenica vršena 2020-te.
Po prognozi setva pšenice neće biti izvodljiva u narednih mesec dana.
U poljoprivredi uvek boli glava. Moj plan bio da posejem do početka novembra. Očigledno je problem bio što mi je sejalica za notil i što sam čekao lepše vreme. A prvo me poremetili miševi.Vidiš da one gluposti koje pojedini poljprivrednici zagovaraju, tipa cekam da sejem kasnije da nema cikada, nisu bas preporucljive.
Oduvek je bilo da do sv.Petkovice seme završi u zemlju i nema da te boli glava.
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Juče u razgovoru sa nekim poljoprivrednicima, došao sam do zaključka da samo mi "mali" smo većina posejali sve površine.U poljoprivredi uvek boli glava. Moj plan bio da posejem do početka novembra. Očigledno je problem bio što mi je sejalica za notil i što sam čekao lepše vreme. A prvo me poremetili miševi.
Ne boli mene glava, seme može da dočeka i sledeću jesen.
Sokoli misari imaju evolucijom razvijen osijet da mogu na nekoliko kilometara da vide misiju pisacu na tlu, i onda tu gledaju da li ima pokreta , na pokret vide puno puno blize , misiju pisacu vide i pod snijegom , iako su vecinom sele , ako ima obilje hrane onda ne.To je logično jer ih grabljivice bolje uočavaju u tanjiranom i lakše love na čistini.
Nikla mi je skoro 100% pšenica Cinkosan, u realnim uslovima, tretirana cinkfosfidom pre 3 (tri) godine, normalno uskladišteno u džakovima. Znači pšenica vršena 2020-te.
Po prognozi setva pšenice neće biti izvodljiva u narednih mesec dana.