Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je logično jer ih grabljivice bolje uočavaju u tanjiranom i lakše love na čistini.
Nikla mi je skoro 100% pšenica Cinkosan, u realnim uslovima, tretirana cinkfosfidom pre 3 (tri) godine, normalno uskladišteno u džakovima. Znači pšenica vršena 2020-te.
Po prognozi setva pšenice neće biti izvodljiva u narednih mesec dana.
Vidiš da one gluposti koje pojedini poljprivrednici zagovaraju, tipa cekam da sejem kasnije da nema cikada, nisu bas preporucljive.
Oduvek je bilo da do sv.Petkovice seme završi u zemlju i nema da te boli glava.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Vidiš da one gluposti koje pojedini poljprivrednici zagovaraju, tipa cekam da sejem kasnije da nema cikada, nisu bas preporucljive.
Oduvek je bilo da do sv.Petkovice seme završi u zemlju i nema da te boli glava.

U poljoprivredi uvek boli glava. Moj plan bio da posejem do početka novembra. Očigledno je problem bio što mi je sejalica za notil i što sam čekao lepše vreme. A prvo me poremetili miševi.
Ne boli mene glava, seme može da dočeka i sledeću jesen.

U poljoprivredi uvek boli glava. Moj plan bio da posejem do početka novembra. Očigledno je problem bio što mi je sejalica za notil i što sam čekao lepše vreme. A prvo me poremetili miševi.
Ne boli mene glava, seme može da dočeka i sledeću jesen.
Juče u razgovoru sa nekim poljoprivrednicima, došao sam do zaključka da samo mi "mali" smo većina posejali sve površine.
Neki nisu ni počeli a neki imaju još da seju. Na žalost biće dosta manje površina od planiranih na nivou cele zemlje.

Ja jos nisam ni pripremio. Nije se dalo. Suvo obaveze i ostalo. Sad je padala kisa i pitanje je da li je nakislo. A mora se orati. Generalno kad budem posejao tada ce biti. Mada i ako se ne uradi onda cu raditi zimsko pa celu povrsinu pod kukuruz. Necu da se nerviram za nesto sto ne mogu da promenim. Imam bitnije stvari. Glavni cilj mi je da smo lorodica i ja zdravi i zivi a ostao ce se stici.

Sofru
Setva 12 oktobar.
Zemlja teški rit.
Levo samo tanjirano,
desno orano pa tanjirano....
72fd667dfc3a621873ec97005b960597.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ako je desnu stranu orao pa je morao preći tanjiračom, znači da je bilo grudavo a to znači da je plug i ono malo vlage što je bilo okrenuo dole tj osušilo se. Po meni.

Jeste, osušilo se oranje skroz na skroz. Nicanje je počelo sad skoro, posle malko ozbiljnije kiše. One kiše od po 2-3 litre ga nisu ni takle.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

realno i ovo levo je dosta malo posto je vec mesec dana u zemlji

ako nisi kemridzovao,racunaj bar 4 dana slabije nicanje nego kada stegnes zemlju

ne racunamo ovo sad sa ovom kolicinama kise,nego u normalnoj godini

To je logično jer ih grabljivice bolje uočavaju u tanjiranom i lakše love na čistini.
Nikla mi je skoro 100% pšenica Cinkosan, u realnim uslovima, tretirana cinkfosfidom pre 3 (tri) godine, normalno uskladišteno u džakovima. Znači pšenica vršena 2020-te.
Po prognozi setva pšenice neće biti izvodljiva u narednih mesec dana.
Sokoli misari imaju evolucijom razvijen osijet da mogu na nekoliko kilometara da vide misiju pisacu na tlu, i onda tu gledaju da li ima pokreta , na pokret vide puno puno blize , misiju pisacu vide i pod snijegom , iako su vecinom sele , ako ima obilje hrane onda ne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh