Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje,imam na jednoj parceli puno samoniklog suncokreta u psenici,tu je vetar bio porusio isti.Dal sad da prskam nekim herbicidom,i kojim,ili da ostavljam mrazevi da ga resavaju,ako ga rese ?...
@ljusha Sa tih stolica,koliko daleko moze misar da vidi miseve po njivi,tj koliko gusto trebaju biti postavljenje po njivi ?.Vidim i kod nas su neki to postavljali,uglavnom do kanala i krajeva njiva ,jeste do kanala ima miseva milion ali ih ima i po njivi.
suncokret ce da izmrzne,ja nebi prskao, a vec ce i hladno vreme....

Teško je zabosti mladice u zemlju da budu stabilne.Danas prilikom obilaska,morao sam 3 da ispravim i dokucam.Oluja od pre neki dan ih iskrivila.
Ми смо направили мало сврдло за земљу и онда убушим око 50см у земљу и стоје. Пре сам имао проблем са срндаћима кад дође пролеће идеалне им биле за чешање роговља. Сада кад убушим у земљу не могу им ништа фи је неких 60-70мм сврдла.

Danas sam primetio da miseva ima puno na parcelama koje su bile tanjirane 2,3 dana pre setve... Dok one parcele koje sam tanjirao odma posle skidanja suncokreta skoro da nema uopste!
Sta koristite za "prihranu" mauseva?

To je logično jer ih grabljivice bolje uočavaju u tanjiranom i lakše love na čistini.
Nikla mi je skoro 100% pšenica Cinkosan, u realnim uslovima, tretirana cinkfosfidom pre 3 (tri) godine, normalno uskladišteno u džakovima. Znači pšenica vršena 2020-te.
Po prognozi setva pšenice neće biti izvodljiva u narednih mesec dana.

Sada se vrati drugar sa njive, dva sata je sejao po kiši i srećan je što je sejao.

Ja sam uzimao Bromachem i Brodisan, ista im je aktivna materija.
1l je 3100, ide na 45kg žita

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Гледам данас комшијски пшеницу рупа од мишева море, а не дирају је. Знам да је рађена са јунта кватром има ли то разлога што, је не брсте???

Poslednja izmena:
Sada se vrati drugar sa njive, dva sata je sejao po kiši i srećan je što je sejao.
Pre 10ak godina sejao uslužno drugog decembra, i uhvati nas kiša na pola posla, znam da smo bilo blatnjavi, jedva se izvukli iz atara, u takvim uslovima posejali 2 jutra, i dobro se sećam prinos bio 4200kg/jutru, ništa nije zaostajala za drugim pšenicama u ataru, čak je i bila bolja od moje koja je sejana polovinom oktobra te godine i koju su urnisali miševi... naravno da svi izbegavamo takve uslove ali kad se mora mora se...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Ми смо исто пре 10+година кренули у сетву око 2-3 новембра и окишало се сигурно две недеље. Ухвате два дана са ветром и без падавина кренемо да сејемо, а земља се сабила само тако семе остаје на површини. Пробам сетвоспремачем испред прави блато и онда отац сејао, а ја за њиме сетвоспремачио. Жито било екстра и равномерно никло мало редови што каже мој комшија узхебани али ништа му није сметало.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh