Srdjan Žorž
Član
Gotova priprema za setvu. Ove nedelje selektiranje a sledece setva.
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne ide direktna setva?Gotova priprema za setvu. Ove nedelje selektiranje a sledece setva.
Ima se vreme pa na nekih 5 do 7cm tanjiram.Ne ide direktna setva?
Mi sijemo posle soje a soju radimo sa Dinoxom + synfoni i prolazilo je bez nekih problema.Koji herbicid,tj aktivna materija u soji smeta psenici,tj ne sme se sejati ista posle njega na jesen ?.
Edit:Nasao sam,klomazon i oksasulfuron(dynox) ,znaci nista od psenice posle soje ,mislio sam jedan deo zbog korova,ali ubacicu mozda kukuruz onda na prolece.
Mislis i na klomazon?Sad vise nema bojazni od uticaja herbicida iz predhodne kulture na psenicu. Kisurina je to sve isprala i razgradila.
Da ,i ti herbicidi u tim dozama nisu resili sav cicak.Sledece godine ako se odlucim isto na soju opet,pre maja ne sejem,ne zbog prinosa,nego samo zbog korova,hocu da niknu i da sto vise resim sa totalom ili spremacem.Au, posle ove količine herbicida ti ni sledeće jeseni nebi trebao da seješ pšenicu.