Pšenica 2022-2023

Што би рекли хормонски поремећај настао због временских услова.

U Rusiji manje pšenice a u Ukraini od kako je rat nikada više, pitam se kakav se to rat vodi kada imaju normalnu setvu i žetvu, sve je normalno i na kraju ta Ukraina nikada do početka rata nije spominjana kao najveci faktor u formiranju cena pšenice i kukuruza.Nekada je vazna bila juzna Amerika, SAD i Rusija a sada ta svaku promenu cena ubace Ukrainu, ovo je leglo kao budali šamar ljudima na vlasti, mogu da rade sta god pozele.

I nama je u planu za sutra da krenemo. Koktel ide Biathlon, duett turbo, decis, medax top i dash da sve to učvrsti...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Isto. Od petka stoji kiša pa tako do daljnjeg... Sutra prskanje...

У суботу урадио 2 прихрану, 185 кана по хектару. А прскање после празника.
Да ли је паметно додати регулатор раста за ове ЛГ сорте? Каснији рок сетве, пораст испод просека, али ове године урадио мало јачу прихрану.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Je l dodajes jos nesto uz Biatlon, znam da su ovde ljudi pisali ali sam zaobravio sta, ili ti je dovoljan samo on?

Idem samo sa njim. Nema uskolisnih korova...

Jutros ,relatibno mirno i toplo .Počnem da razmišljam o prskanju pšenice ,toplo ali počinje blagi vetar .Zakačim prskalicu ,pojačava ,naspem vodu još pojačava .Kada sam izašao na njivu ,on se razduvao .Dizne trojke ,protiv vetra , oprskam pšenice na jednom potezu.

Nazad
Vrh