Pšenica 2022-2023

Isto i kod mene,nadam se da ce se ispraviti....
337359666_753678356308289_4555036049118457745_n.png

Uf šteta, toga sam se ja plašio ali nas je obišlo, neznam šta da kažem, ovakav scenario nisam doživeo mada nisam optimističan, poprilično je velika,nešto će se pridići, sunce ako je ne ispravi niko neće.Javljajte kakvo je stanje.

Ja sam danas pratio na putu Lokve BG,što bliže BG ima polegnutih ,nas je zaobišlo.
Ja nisam opimista.Neka javljaju kolege kakvo je stanje.

Samo da ne pocne da budja i da se "mulja" na mestima gde je vec 3 dana pod snegom.. Pre jedno 20 godina je slicna situacija bila u nasoj zadruzi, rano posejan jecam, brzo nikao, topla jesen, sneg koji je pao oko 15 marta ga povaljao i skroz se ubudjao.. Msm da na mestima gde se sneg otopio i uz sunce da ce se podici..

Ja sam radio ove godine prvi put sa quelexom. Dsluje da je odlican. Vidljivo propadanje korova je krwnulo vec drugi dan. U sebi sadrzi protektant. Sto je najvaznije nije skup, cak sts vise, za 2 Ha doza je oko 24 €

U ovako lošim uslovima i zakorovljenim njovama nije loše ni razmišljati o tretmanu koji rade kolege ratari u Hrvatskoj, jesenji herbicidni tretman.

Ne nužno prskati u novembru. Zadnje 3 godine sam prskao pšenicu u februaru, uslovi jako dobri, a vremena na pretek.
Inače koristim alister new

Mustang je u proljece rjesavao sve,al treba dosta rano prskati inace psenica pobjegne......sada koristim biathlon 4d, rjesava sve al mislim da ide do zastavicara, pa se stigne sve oprskati na vrijeem......al je i skuplji od mustanga

Toga ima na svim psenicama kod nas, primetio sam i pre prskanja, i na nekim sto nisu prskanje, e sada sta je nemam pojma

Takva površina lista kod nekih vrsta (nisam siguran za pšenicu) hoće zbog smene visokih dnevnih i niskih noćnih temleratura.

Nazad
Vrh