Pšenica 2022-2023

Davno sam prestao da kalkulišem. Moje je da dam punu agrotehniku. Par puta sam se opekao zbog preskakanja tretmana, a za 15-20 evra po jutru neću da se mislim. Za tih 15-20 evra nit ću propasti, nit ću se obogatiti.
Lepo receno.
Bas kad je kurton cena još da ne rodi duplo golo

Sta jos dodajete uz Biatlon za korove da prosirite spektar? Neko je o tome pisao pre ali ne mogu da isceprkam nikako....

Ja uz Biathlon obavezno dodajem 0,8 l/ha Furore super zbog divljeg sirka. Sve bude ok i nema travke. Žitu ne smeta. I idem dok mogu, odnosno kako mi vreme dozvoli, a može do lista zastavičara.

Где има сирка сад по овој зимуштини волео бих видети. Каже ми заштитар да биатлон ни случајно са уреом мешати у истом бурету контра ефекат има,Сад да ли је то само прича за мене и на мој предлог да радим са уреом да би ми увалио амикоселине не знам али треба чути и друга мишљења.

Poslednja izmena:
To je 1000 evra po hektaru....taman da se pokriješ ako ne plaćaš arendu
Ove godine odraditi sve kao i inace, bez kalkulacija......sreca pa nemam puno, inace propast......zadnjih 5g ako nezezne urod, ubije cjena.....nikad takvih godina nepamtim u poljoprivredi.......jos samo trebaju doci kuci i pomesti tavane, kao nekad.....

Pa kod nas, ove godine može spasiti samo prinos, a trenutno po stanju pšenica mora se prskat i tko kalkulira i tko ne. Na ove trenutno uloge kažem, bez prinosa će biti godina za zaborav na najavu od neki 0,16 €/kg.

Izvinjavam se moja greška. Mislio sam na divlju zob-ovas.
Inače Ratatatui ja već dve godine tako radim sa Biathlon-om i dodam rastopljenu ureu (10 kg na 300 l vode u prskalici - naravno uvek dan-dva ranije rastopljenu) i nisam imao ni slab efekat ni neke nus pojave na pšenici.
A kada će biti to prskanje videću. Ova kiša stalno pada, zemlja prevlažna za ulaženje, a ni temperature nisu baš idealne za to.

Debilko,ne svidja mi se iskreno kako deluje,trebalo bi jos djante ali na ove cene nema sanse
wRjwMWv.jpg
XdxdHV3.jpg

Zavrsio prskanje, do podne pun atar prskalica sreca duva vetar pa odneo hemiju moglo se disati, zezam se bilo je ok vreme za posao pogotovo popodne

Nazad
Vrh