Pšenica 2022-2023

Ja od 15 do 17 kg na 300l za psenicu ureju ili neka 3x20 nisu i one loše po 5 6 kg

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

200 litara /ha vode
Vreća uree na 100 l vode.

Naspijem 500 l i dodam 5 vreća uree i dobijem oko 620 l rastvora, sa tim poprskam 3.1 hektar.

Samo paziti, sa ovom količinom ne prskati ako je izašao list prije zastavičara !

ma strah me ako joj dam previse ureje da ne baci 10t/ha ovako na 7kg/ha hoce da iznenadi sa 9000kg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Sad je dobila sneg a i to je jedna vrsta prihrane samo ne znam koliko joj prija taj teret ponaročito ove bujne, ali no, će vidimo.

Uree može slobodno do 30% ali mora da bude čista inače se zapuše dizne i sto andraka.Ruska nije poželjna jer u sebi samo što nema popa s'bradom.Kutina je dobra za rastapanje, koristio sam je a ostale nisam smeo, doduše nisam probao one od fenseraj firmi tipa Yara...

Ja sam pretežno koristio Eliksir , oko 15 kg/ha, uvek je rastopim u kantama jupola, pa stavim žensku čarapu (poželjno da bude iz komšiluka) na bure i tek onda sipam u prskalicu. Nije nikad zapušila dizne.

Da li moze da se mesa axial sa drugim herbicidima tipa saracen max i fungicidom ili mora posebno, i ako posebno posle koliko dana moze da se prska sa drugim preparatom? I kakva su iskustva kad se ide sa dozom od 0.5l na hektar?

Nazad
Vrh