Pšenica 2022-2023

Ja sam moje psenice zastitio prvi put ima vec 7 dana. Nesto radjeno Univikom, a nesto standrdom, Custodiom.
Kako stvari stoje ove godine ce morati 3 zastite.

Ja ću u dva puta ko i inače nadam se, ali su pšenice i ječmovi ove godine već sad dosta bolesni, a vrijeme nam neda u zaštitu, vjetrovi po cijelu dan i noć 25-30 km/h.

Ja ću duet turbo ići 0.8 sad u prvom tretmanu. Što je sigurno-sigurno. Pšenice napreduju a verovatno i bolesti u njima pa s toga i doza od 0.8...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kad sam obilazio pšenicu pre 7-8 dana,nije bilo bolesti,samo malo septorije.
Pa dumam,ako tako i ostane do pred prskanje,da li bi čist tebukonazol mogao da prodje za prvi tretman?

Komšo, ranije je bilo bez tebukonazola, posle sa polovinom doze, pa cela doza, a sad mora pored njega i neki od strobina. Da li nas lažu i farbaju da samo trošimo pare ili su se bolesti namnožile, pitanje je. :sta:

Da dodam, sad više nije tako efikasan ni tebukonazol već preporučuju protiokonazol. Da ne govorim o poslednjoj generaciji fungicida sa nekim potpuno novim materijama, neke svemirske...

Nista bez uree, em jeftinija, em se vise primeti da je radjeno.
Radio prosle godine sa timac folijarnim... nista

Urea nije jeftinija od folijarnih đubriva.... nekad je bila...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Imam nešto preko 6 hektara....2 ću ići sa bio eho,2 sa rastopljenom UREOM a preostala 2 sa Solub 21

Nazad
Vrh