Pšenica 2022-2023

Prosle se kg druge nije iskoristio.
Bacim dan pred najavljenu kišu i prc.

Pameti nikad dosta.
Od ranijih 100kg urea u prvoj + 100kg an u drugoj je pametnije je 150kg urea u prvoj i po potrebi 50-70 an u drugoj ako ima sigurna kiša

Zeleni su protiv ureje zato sto zagadjuje vode, a nas novcanik je za nju jer je najjeftinija i garantovano najucinkovitija. Tacno se poznaju njive koje se djubre urejom. Nema tu puno polemike. Nekome ne odgovara da mi trosimo ureju vec da predjemo na fensi djubriva.
Preterana je prica sa time kako ureja isparava, kako nije dobra itd. Marketing je cudo.
U Nemackoj urejom ni ne djubre psenice, jecmove i repice.

urea je jedino dobra kao adblue u plasticnim kanisterima, jer onda nista ne zagadjuje i ne isparava i ne pravi co2

urea je najjeftije nuzno zlo kada vec nemamo stajskog djubriva u dovoljnim kolicinama i domacu proizvodnju tih modernih ekoloskih

Uskoro ce reci i da An nije isplativ jer se od njega moze napraviti exploziv. A posle toga ce biti najbolje bez vestaka.
Ja nista ne verujem onima koji svakih 20god izmisljaju nesto sto njima odgovara a nama koji najvise radimo je to samo skuplje.
Tri prihrane su najbolje to sam dokazao kod mene na ogledu ali i najskuplje. A to nije uvek najisplativije. Treba naci sredinu.
Konkretno ja sam se odlucio za ureju iz razloga sto nisam u dobro kisnom podruciju. Pa mi je sigurnije da se ureja iskoristi u martu nego prihrana anom ili kanom a da ne uhvatim kisu ili sneg.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Milan 11 onako sam rekao za mesec dan. To sam msl da bude april. Ali naravno sve zavisi od vremena. Da li ce biti kise ili ne. E sad da li ce to biti pocetkom aprila ili sredinom zavisi od padavina.

urea do ove ludosti sa cenama i bukvalno evo poslednjih mesec-dva dana bila skuplja od svih ostalih azotnih djubriva,sad citam od vec nekoliko kolega da je najeftinije zlo???

ako se zna da sadrzi i najvise azota normalno je da je bila skuplja od ostalih a i sto kolega paorpaor govori i primeti se uvek gde si je koristio

primer do pre godinu-dve dana
ureja 45din
an 36din
kan 29din

danas
ureja 74din
kan 87din
u 1kg ureje ima azota koliko i u 1,6kg Kana,naravno razlika je u primeni tj usvajanju istoga ali gde je tu logika da Kan bude ovoliko skuplji?
takodje i an,normalno nesto je manja razlika u kolicini azota

Meni nista nije jasno sta si ti sad napisao,dali je urea najskuplja ili najjeftinija

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Realno zapadne zemlje skoro i ne koriste čvrsta đubriva, pogotovo ne ureu.
90% slučajeva koristi se UAN, tečno đubrivo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pre par godina bacio ureu 15 januara imao preko 9 tona po hektaru, narokao na stajnjak 250 kg npk 16 16 16 pred setvu pa 250 kg ureje po hektaru, prskso regulatorom nije bilo podloga ovo ono ali najbitnije sve kockice se slozile mislim na vreme kisu sunce, prosle godine ista sorta ista agro tehnika preslikano, psenica delovala jos bolje ali susa ucinila svoje oko 7 tona tako da jebes struku i nauku iz kabineta na drzavnim jaslama izgoreli od alkohola, kad vidim zastitara beli mu se koza sunce ga opalio na moru teraj ga u pm, mi smo u prvim borbenim redovima svoju zemlju poznajem u dusu, znam sta moze i kako moze.

Nazad
Vrh