Pšenica 2022-2023

Meteor je dzabe u odnosuna sekator i lanselot. A nosi ok korove kod mene najvise ima gorusice i misovkinje. Jedino sto neznam koliko smanjiva prinos ako se radi kad je veca psenica

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

A taj biathlon kakav je u odnosu na sekator

Meteor je dzabe u odnosuna sekator i lanselot. A nosi ok korove kod mene najvise ima gorusice i misovkinje. Jedino sto neznam koliko smanjiva prinos ako se radi kad je veca psenica

Код нас су човеку опрскали пшеницу метеором кад је била у цветању и није било никаквог умањења приноса, чак је на тој њиви имао најбољи принос.

Prihranio sam psenicu 7 februara ureom.Da li bi valjalo prihraniti ovih dana opet sa ureom?

Škoditi joj ne može i sigurno će valjati. E sad koliko to je pitanje....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Код нас су човеку опрскали пшеницу метеором кад је била у цветању и није било никаквог умањења приноса, чак је на тој њиви имао најбољи принос.
Normalno, ja ako nisu uslovi radim sa120-140% i bude ok.

Meni se ne svidjaju moje psenice uopste, posejao sam NS Obalu(moje seme), 160kg/kj, posle setve podrljano i povaljano. Predusev je kukuruz. U jesen sam isao sa 150kg/kj Timac agro Nature Phosphat(0-26) i sredinom ferbuara isao sa 100kg/kj ureje. Zito je jako bledo, skoro zuto, znaci prepoznam parcelu na 1km daljine, i dosta je manje nego druge psenice po ataru. Ne znam sta sam zajebao ali mi se za sad ne svidja nista kako izgleda.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nemam drugu sortu. Ima samo.jedna parcela kao moja tako bleda, ostale su sve zelenije i vece. Seme je naravno.tretirano i selektrirano. Nisu ostaci od hemije, jer je kukuruz prskan laudisom.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nisi joj dao nista azota u jesen a ovo sto je dobila u februaru tek pocinje da deluje tako da ja glasam da ti odes tamo krajem marta i pogledas kako izgleda, mislim da ce biti mnogo bolje stanje ;)

Kakve boje je bila prošle godine ta sorta? U odnosu na ostale?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Lg Askona sejana 7 oktobra.Isto bila žuta sad vidim vraća se boja izleda da je urea počela da radi.
043279eb91f2567f6e9449ac73cdaa8b.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh