Pšenica 2022-2023

Људи каква је ситуација код вас са мишевима, треба ићи тровати али је код нас још здраво каљаво за ганцање,чекамо неки мраз за акцију.

Napreduju lepo kasno sejane psenice. Danas sam bio sa dronom da ih obidjem ali cu morati i stvarno da odem do psenice da vidim sta su te rupe. Verovatno su misevi ili hrckovi. Mogao sam samo ovako sa visine da snimam jer je udaljenost bila 2.5 km i kada sam se spustio nize gubio se signal.

Vr5SODL.jpg

L5pXH5d.jpg

Zna li neko kako se steluje ovakva sejalica, imt 3 metra okrugao sanduk. Da baci nekih 130 kg po kj, uzeo sam je pre neki dan a nemam pojma kako ide...

Dole gde ide kaiš imaš,remenicu , kontra maticu i veliku okruglu skalu sa brojevima. Popustiš maticu pomeraš skalu po uputstvu ,dotegneš kontru i teraš .Ala sam objasnio ? .Stvarno ne znam bolje,pogotovo što sam sa njom sejao pre 30 godina.

Ovo sam jedino našao .Ovo je setveni aparat od kverneland sejalice a IMT je radio po njihovoj licenci.

Poslednja izmena:
Danas prosetao lepog Dzonija,po selu ne smem sa njim xd, pa svratio do ove parcele odma je do sela,a i jos neke gde trebam da orem,sutra najverovatnije razbacam djubrivo i gas.Setva 12.10,nejednako nicanje,neravnomerna vlaga bila,Anapurna manji deo i ostatak NS40s,tu na slikama greskom otislo vise semena,malo je redja dalje desno gde sam morao smanjiti normu ispod 200kg/ha da zavrsim njivu...A vodu nemam gde da pustim bas,a moram traktorom tu prolaziti kroz to kad bude prihrana prva....ovo nije jos strasno,ali ako bude kisno prolece nzm nasta ce to liciti.
https://ibb.co/9t5Hsqc]
[/URL]
IMG-20221228-135935.jpg
[/URL]
[/URL]
IMG-20221228-135852-1.jpg
[/URL][/url]

Meni kisno prolece moze skoditi koliko i susno skoro,vecina njiva je plavna,stoji voda,udavi sve useve,i ako pustim vodu na vreme,bude blato i opet davi usev u korenu,zemlja nikako da se isusi.

Jel proveravao neko cikade? Čujem od nekih da su opet krenule na ovim temperaturama...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh