Pšenica 2022-2023

@milan11
Tu sumu novca bih dobio za tu predanu kolicinu psenice
Nije to bas mala razlika u cijeni, razlika u cijeni je nekih 25% veca za ranu psenicu s obzirom na bolju kvalitetu
Kod nas sve s Hl manjim od 74 ide pod stocnu psenicu, i za svaki umanjeni 1kg/hl ide manja cijena…

@Arkadije
Duro dakovic mk770 (licenca df farmliner-a, 3370 ak se ne varam..)

Sent from my iPhone using Tapatalk

42 ha a nema kombajn , a u Kaću ??

Pa ti si jedan od većih gazda u Kaću pa nemaš kombajn. Kao i Bata Ninkov...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ja samo ličim na gazdu...ja sam siroma
Nisam mislio zašto dotični nema kombajn već ko je taj a da je iz Kaća a da ima toliku parcelu u komadu ...a posle sam se setio ko je verovatno taj!

Kad ti masina nova nema sta od odrzavanje,to ti svedeno na minimum plus jos i usluge moze jos da radi..Kod nas ima jedan iz opstine covek radi on 300kj zemlje i ima: jedan lexion 670, drugi lexion 6800 i treci mu nju holland sa 12m sirine hedera ali radi usluge nekih 3000ha godisnje ide kroz celu srbiju..samo kod njega u okolini ima firma koje svake godine ima 1500-2000ha zitarica
Odlično. Da li si kupio ili ćeš kupiri kombajn da se opariš po principu te računice ?

Од јуче работа....јбг шкљоцнуо само ове две слике, нажлост а било је орилика да се шкљоцне више...
IMG-20230706-171859.jpg
IMG-20230706-171855.jpg

Слама разбија као што сам рекао колико је јака...не памтим за ових 20 госина колко терам комбајн да је икада била овако јебена за рад...

Anapurna, prinos juce 23kj prosek 4580kg po kj. Bilo ke gde je stigla i do 5t po kj. Ht se vrteo ok 80, primese do 4%.
Pre mene drugu kosili istu sortu u Melencima prinos 5,2 t po kj ht 83. 18t natovarili u dve zmajevke i naravo da ode guma + felna. Tako da odma kolega moze da se oprosti sa jedno 1,5t zita da bi mi vratio novi tocak.
774d5a4cac605dd84276397649795c16.jpg
85c3df459bd7c68b9ee9902f228eccc9.jpg
87a4e0d46ab4fb96ac3b7f32ccc5fb49.jpg

Sent from my WP5 using Tapatalk

Kako si zadovoljan sa tim sklopivim hederom?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Završio i ja sa žetvom. Na 2,6 ha Sofru i 0,6 ha Sobred, ukupno 3,2 ha. Izmerili 243 metra, 76 po ha, odnosno 46 po kj. Vlaga 13,1 i 12,8 HL 73 i 74.
Urađeno sve u fulu sa jesenjim đubrenjem i dve prihrane, tri fungicidna tretmana, jedean herbicidni, dva za insekte... Jedino sam malo kasnio sa tretmanima i mislim da je to doprinelo manjem prinosu. Za mačvanski kraj, među solidnjim prinosima.
O ceni neću ni da mislim, videćemo na jesen kad se bude prodavala, a pitanje je koliki će biti minus.

Kod mene do sada moje i usluzno sto sam radio plafon oko 35,36 metara po jutru,a bilo je i njiva da sam izlazio iz kombajna da vidim da li ga prosipam,spirala vrti zrna nema.

I ja se tako izštrecam kada ne sipa u bunker, odma pregled kombajna, a uvek bude razlog loš prinos. I mi smo tu, 35-40 meteri po jutru skoro svi, čast izuzetcima, ili hvalisavcima.

Nemam svoj kombajn, drugi mi kose usluzno. Odlican je heder kada treba da se negde provuce i nema gubljena vremena sa kolicima i otkaci zakaci. Ali ove godine kose drugara nesto zezaju, u sredini gde se suocavaju stalno pucaju. Heder je dosta potroseb ,naradio se u prevodu. Treba mu jedan remont.

Sent from my WP5 using Tapatalk

To sam i ja čuo slično, sve super dok je novo, dok se već potroši, problemi. Mislim da sve ide u korist običnog hedera izuzev otkači-zakači.

Je l' pratio neko koliko brzo pada vlaga sad na ovim temperaturama? Trenutno je oko 15%.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh