Pšenica 2022-2023

Poslednja izmena:
Treba to i da se održava a ne samo da se otkači i zakači pred sezonu.
Je da istina, ali dupli pogon, dupla kosa, a ako se obični ima gdje zakačit koja je svrha ovog..
Sve si super objasnio samo mi ovo za cenu nije jasno. Jasno je da je ova psenica iz ranijeg roka setve sa manjim proteinom ali sa dosta boljim hektolitrom pa verovatno zato za nju malo bolja cena, ali za koju kolicinu je ta cena od 1000+ e?
Mislim da bi brojku trebalo prepolovit, jer je pisalo da su pokusi u količini 0,5 ha. A kasnija je automatski otišla u stočnu zbog HL pa je zato manja i cijena, inače proteini su za prvu, zapravo ranija pšenica po parametrima je i otišla u prvu klasu.

Celule 4660kg/kj. 2 tretman, svo prolece bila zdrava. Pored 1kj solenzara 4160kg. Malo je i bila bolesljiva, sve isto radjeno.
To kad si šparao seme pa si manju normu stavio,zato je 500 kg više!
Inače kod nas Solenzar ubio sa kvalitetom,ni za stoku nije i pored 2 a neke i tri tretmana i solidnog ponegde i ekstra dobrog prinosa u moje njive ne ide više ni zrno.Imam još 4 kj semenske ekstra izgleda ide nq vagu bez razmišljanja.

Kosili danas sofru....
Oko 4,5t/kj, sa vlagom 14,9% Znaću tačno kada se sve sabere i oduzme.
68afd4edc0c6c835ff6e54213ab61f47.jpg
4cc6600816b2c72fe497f205de933ed1.jpg

Zrno izuzetno lepo, krupno i maltene da i nema šturih zrna...
6459d6f1590b156f631ab7094c52555d.jpg
2668228237d7667eda0bd15b3680e7f3.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pade veceras na oblak nekih pola sata dobra kisa, na trenutke je izgledalo da ce se pretvoriti u grad (led) koji je mozda i pao negde u okolini.. Sad najavljuju lepo vreme narednih dana pa ako prosusi do nedelje startujemo.. 💪

Završili sve, kao što rekoh za kraj ostala izgledom najbolja pšenica, Obiwan i Sofru, međutim razočaran lagano. Parametri katastrofa, HL 70-72,5, proteini 10-11, sve 4.ta klasa, srećom prinos ostao na 7 t/ha, takav je i prosjek na kraju, ali očekivao sam više... S obzirom kako kažu drugi da imaju, neću se puno žalit...

Ја се малочас вратио са жетве. Скидао сам "Апилко" своје дораде. Принос је (за мене) неочекивано лош, у смислу, очекивао сам да пребаци 30 метери по ланцу (онај што је 0,5754 ха), а имао сам око 28 метери по ланцу са хектолитром 77-78 и влагом испод 14%. Имао сам са пшеницом и тај проблем што је по мени била, из незнаног разлога, ређа него... уобичајено, а ни квалитет саме сетве, како ценим, није био неки. Да је било пар метери више, тај би род ове године у мојој интерној класификацији доспео у категорију приноса 30-35 метери коју називам "ОК, није лоше". Овако се само квалификовао у категорију "макар шта".

Што кажеш ретко... И ја сам имао тај случај на неким њивама а све исто радио - иста количина ђубрива, иста количина семена, истог дана или сутрадан прскано итд а ређе и то доста од осталих.

Konacno gotova zetva. Dojadila ove godine

Ja se nadam da ćemo u četvrtak-petak krenuti naše. Nemožeš se izkobeljati uslužnog... Nikad duža žetva...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh