Pšenica 2022-2023

Sofru, vlaga 13, hektolitar 77, 3550kg/kj...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Pšenica izgleda lepo na očima,al je nema u prikolici.Omanula bar u našem kraju.

Bili da uzmemo uzorak. Apilco koji mi je izgledao naj bolje veliko razocarenje. Zrno sitno i ucmalo, klasovi tanki. Dosta njih se zali na njega da mnogo propada u primese.

Sofru predao danas sa 7kj, 3,4t/kj u jusu, hl 76 vlaga 14.9, bolest je uzela svoje, na silosu danas sto su predavali od 1,8 do 3,6t/kj

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Kod mene žetva završena prosek 3t, sorte Apilco, Anapurna, Armstrong. Najgori Apilco po izgledu zrna, a Armstrong najbolji sejano 13 i 14.10. Ranije setve su nastradale, plus ogromne padavine. Kod mene rađene 3 zaštite ali džabe. Ko brata Avenue sejan 13.11, prosek 6,5 t.

Neko francusko seme, 5.7t/ha, kombajn mumla kao da je na samrti. Probali basmati, oce dumre kombajn a zrno zrelo. Ceka se dalje... :D

Po nekim ljudima koje znam, vidim kako rade mogu da kazem da smo svi prdnuli u cabar.
Prinosi ne pokrivaju ulog ni ko je sparao, ni ko nije sparao.

Биће и код нас преко 5-5.5 т /кј чек само да се људски закоси ,а на жалост биће оних и са 3 т /кј и испод тога као и сваке године има великих осцилација ништа то није ново ни чудно.

Grdno se varaš.
Lazo koje drugo objasnjenje.
Gledam neke pšenice koje su štićene jednom ili dva puta tu je zastavicar izgoreo odavno a zrna nema ili ucmanuta,stabljika prsti.
Ja mislim da je do zaštite.
Ako ne mrači mora da piše nešto da bi se pisalo.Krstiću mani se za.ebancije.
Sta mracim ,vidis da ljudi koji su stitili i po 4 puta imaju vrhunske pronose .Mixer je stitio Poprilicno puta itd.

Lazo koje drugo objasnjenje.
Gledam neke pšenice koje su štićene jednom ili dva puta tu je zastavicar izgoreo odavno a zrna nema ili ucmanuta,stabljika prsti.
Ja mislim da je do zaštite.

Sta mracim ,vidis da ljudi koji su stitili i po 4 puta imaju vrhunske pronose .Mixer je stitio Poprilicno puta itd.
Sve je kao što pišeš ,samo stabljika ne pršti ,jedra i zelena jedva je kombajn radi .Jeste z142 ali ...

ja delim misljenje da na prinos kao i svake godine uticu vremenske prilike

svako ko ima 5t kj ove godine prosao je vise nego srecno sto se tice upravo vremenskih prilika(pa i repice preko 20m kj)

da objasnim odmah bez ulagana normalno nista od toga ali cisto da ne ide tema vec 2 strane kako je ovaj zastitio 3-4 puta pa ima prinos do jaja itd
ukratko nije do toga

Nazad
Vrh