Dolje na remenici imas rupu iznad same remenice , i gore na onom djelu gdje se steluje kolicina imas rupu kroz koju mozes proturiti tanku sipku 10mm ili jaci odvijac , tako i dolje kroz tu rupu.Kako se menja spirala na ovoj sejalici, uzeo sam jednu ali treba da se zameni jer je bila za lucerku, nism nikada radio sa njom, gledao sam nesto po YT, nelogicno mi je da moram rasturiti celu sejalicu zbog jedne ploče.
Dolje blokiras tako remenicu a gore odvijas suprotno od sata , nekad je potrebno udariti malo da popusti , kad odvijes donja remenica ce otpasti a onaj gore dio pazljivo podignes , ispod zna da bude podloska da ti ne upadne u one cijevi ispod.
Spiralu mjenjas imas tri vijka m5 ili tako nesto , kad spiralu promjenis stavis taj mehanizam nazad , mora kad pritisnes da se okrece lako a ne sme ispod spirale da ulazi sjeme , ako spirala zapinje stavljas podloske ispod.
Ako je jako stara moguce ima ispod duplu maticu , pa se rastavlja odvijanjem tih matica na remenici.
Treba ti max 5 minuta da promjenis spirale , a ovi sto rastavljaju cijelu neka i dalje rastavljaju
5 minuta traje sa trazenjem male gedeore , inace proces traje 60 sekundi
Poslednja izmena: