Pšenica 2022-2023

Ja za nedelju dana sigurno cu vrsiti nesto psenice,Ns40s i mozda i Anapurnu,vec sad je sva zuta nema nigde zelenog,samo je zrno jos mekano,mada ima i tvrdih zrna skoro,no ne mnogo.

Kod mene Avenue neće bar još 7 dana.Pšenice u ataru,kako su naglo požutele,tako su naglo i pozelenele.Sirak luduje.

Nema psenice da se rade pre prvog jula, jos dosta zelenih zrna ima ,temperature su taman. Lepo sazreva, sofru i anapurna ce prve doci na red, onda klimatika i osmoza. Ima ovih sto su forsirali azot e tu ce biti i muke da se skupi, popadale rano,pitanje je tek tu sazrevanja.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Nema psenice da se rade pre prvog jula, jos dosta zelenih zrna ima ,temperature su taman. Lepo sazreva, sofru i anapurna ce prve doci na red, onda klimatika i osmoza. Ima ovih sto su forsirali azot e tu ce biti i muke da se skupi, popadale rano,pitanje je tek tu sazrevanja.

Sent from my WP5 using Tapatalk
Све добре пшенице су попадале те које су остале да стоје су лоше.Нпр.моја стоји али не надам се неком роду поготово што је болест сатрла

Poslednja izmena:
Sada bili da vidimo drugarov avenue. On bi da u četvrtak skidamo njegov ječam pa odmah da nastavimo avenue....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Koja ti je procena za avenue, za koliko stiže? Kod mene izgleda slično..

1-5 jula odprilike...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

kod mene Avenue nece pre pocetka Jula,jos to sve zeleno

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Danas obisao i psenicu, jedna njiva zelena, druga zuta.....a ista sorta i posijana u isti dan.....samo ipak, zrno je jos dosta vlazno.....sve moje sjeme ove godine i moja zastita......na ovako zahtjevnu godinu, dobro izgleda....mislim da je bila presudna prva zastita sto sam uspio od silnih kisa na vrijeme odraditi a njive su sa padom i nemoze voda lezati.....a sad, kad ude kombajn vidjeti cemo.....

Gledam sjemenska psenica 0.80e za kilogram bila jesenas.......pa nemoguce da je odnos 1:5 u usporedbi sa sadasnjom cjenom merkantile....

Kada je to nekada? Ja se sećam vremena kada je u zadruzi bilo 1,2kg merkantile za 1kg semenskog....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Tačno tako. Bio pre 30-40 godina taj paritet, pa se polako povećavao u korist semenske, da bi dostigao i 4:1.
Kako će biti ove jeseni, videće se ali nisam nikakav optimista. Semenska roba sve skuplja a merkantila sve jeftinija.

Тренутно је то 5:1 узевши у обзир јесенас кад смо задуживали семе по 90-100 дин

Nazad
Vrh