Pšenica 2022-2023

Nedavno sam čuo recimo Vukovar 1700 eura jutro, veze s vezom nigdje, pa ako netko eto može potvrditi. Kod nas su državnu počeli nabijati na 1000-1500 €/ha, ašta treba raditi sa tim cijenama, ja ne znam.
Ko zna o kojoj se povrsini radi i gdje je, da je neka normalna povrsina nisam cuo da itko placa i pola od toga

Ako neko istrese malo manje od milion evra za 60 jutara, takvima je zadnji problem da li je arenda 100 evra manja ili veca.

Ovo ce samo ubrzati proces ukrupnjavanja poseda koji je drzavna politika ove zemlje, a 95% ljudi naterati da idu u neku subvencionisanu fabriku da zarade za koru hleba, a zemlju prepuste nekolicini podobnih.

Rekao bi neko šta je 1 ha zemlje, ništa, sića, ali 1 ha plastenika je mnogo više nego sića, to je već ozbiljna površina, možda će se neki iznenaditi kada kažem da je bilo godina kada je 1 ha plastenika mogao donijeti zaradu kao 100 ha kukuruza i pšenice, a to može lako da se desi i ove godine.

Kod nas je zemlja od cetvrte do seste klase i kreće se od 100 do 150 evra po hektaru. I tih 150 zna biti puno😂
Koje su cijene kod vas kombajniranja? Kod nas od 125 evra do 150 evra hektar.

U okolici mene komadici od jutro dva 500-550e/jutru tj bilo je dugo 300e pa je Puskaric prije 3g dosao i digao na 500-550 komadice a table od 5jutara i vise bez problema 600e ide

Pa pocetkom godine mesar Matijevic iz Srbije je placao 850 e/jutru pa su onda i od Puskarica trazili vise i on placao pocetkom godine 700e za vece parcele (5+ jutara)
A u drugom selu je di je bas losa zuta zemlja, cijenu zemlje Matijevic prije 3mj platio 20000 e/ha, a dotad bila 7500-9000e/ha -_- (tamo npr psenica u rekordnim godinama ne daje vise od 5,5 t/ha)

Tako da mogu ‘potvrditi’ ovo sto kolega @Tonchi napisao, a sad da u zadnjih mj-dva netko dao 1000e po jutru za zakup nisam cuo…
To moze biti samo ili Matijevic ili Puskaric

Sent from my iPhone using Tapatalk

U okolici mene komadici od jutro dva 500-550e/jutru tj bilo je dugo 300e pa je Puskaric prije 3g dosao i digao na 500-550 komadice a table od 5jutara i vise bez problema 600e ide

Pa pocetkom godine mesar Matijevic iz Srbije je placao 850 e/jutru pa su onda i od Puskarica trazili vise i on placao pocetkom godine 700e za vece parcele (5+ jutara)
A u drugom selu je di je bas losa zuta zemlja, cijenu zemlje Matijevic prije 3mj platio 20000 e/ha, a dotad bila 7500-9000e/ha -_- (tamo npr psenica u rekordnim godinama ne daje vise od 5,5 t/ha)

Tako da mogu ‘potvrditi’ ovo sto kolega @Tonchi napisao, a sad da u zadnjih mj-dva netko dao 1000e po jutru za zakup nisam cuo…
To moze biti samo ili Matijevic ili Puskaric

Sent from my iPhone using Tapatalk
i to im je računica nikakva.... vamo kod nas je Puškarić davao 400 do 500 eura po jutru i plaćao 5 godina unaprijed ali ekonomski gledano je kiksao jer napušta ovaj teren a i krumpir mu nije rodio kako se nadao plus problemi oko krumpira....

Купио је пар фарми са земљом по војводини. Две код мене у околини. Још добио земљу око села већина долине, била репа. Сад пшеница нема шта није никло у њој. Има и уљане репице.

Је ли узео заливно поље или тако некако се управа зове? Колико чујем и ову фирму би купио али нема довољно земље колико њему треба.

kod nas skidaju jecmovi od juce a ako posluzi vreme do kraja sledece nedelje bice i skinuti gotovo svi

Еуклида
64c868b835c94d12208471e7e0767661.jpg
aad67dc6f5ec38800f547f9dee3f0043.jpg

Nazad
Vrh