Pšenica 2022-2023

Ala se uzduvalo, bojim se da će pšenica biti u ravni sa zemljom

Kod nas nista, malo vetra bili. Okolo grmi i seva, a po najvise prema severoistoku. I istoku.
Nisu bas pogodili ni pravac, a ni intezitet. Daleko je ispod ocekivanja sta je receno.

I bolesti i đubrenje i kiša, će vidim kod mene kako će bude, biće variranja od parcele do parcele iako su sve podjednako rađene bar što se tiče đubrenja i zaštite.
Прошла година била премија у приносима наспрам ове цену да не спомињем а знамо какво је било цело пролеће и после лето.

Ne ide jedno zlo samo ima ih više, skupa proizvodnja, loša godina, niska cena, sve zajedno katastrofa u najavi.

mi tu nista ne mozemo,sto kazes idemo dalje pa sta bude

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ovih dana sam u mom kraju cuo da ljudi koji su uradili psenice hl je ispod 70 i da mlinari je nece. Samk kazu teraj na neko dr mesto. Za sad je u jeku zetva jecma a i to koliko cujem prinosi ne prelaze 4 t/ha a vecinom je oko 3

Ovih dana sam u mom kraju cuo da ljudi koji su uradili psenice hl je ispod 70 i da mlinari je nece. Samk kazu teraj na neko dr mesto. Za sad je u jeku zetva jecma a i to koliko cujem prinosi ne prelaze 4 t/ha a vecinom je oko 3
Hl ispod 70, tj 68 do 70 sam imao jednom u jaroj psenici, malo joj falilo da napuni zrno, inace klasovi odlicni bez bolesti......

Obisao sam i psenicu, na jednom klasu 3 do 4 razlicita zrna, i nevjerujem da ima sturog zrna na ovu kolicinu kiše....a pogledao sam najbolje klasove.....nije za vjerovati

Ova bi mogla da se radi.
Zrno tvrdo na griz..
Sofru
a3fbb7383e2e043c3b748914650fac3e.jpg
9d4de88c29cb8afd54ea1cb60a0b8607.jpg
e186ce8763fa2103f2722ccce0a6307a.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh