Pšenica 2022-2023

Al će da mumla kombaj, zajebanu slamu ima, mislim na apilka.

Kod nas u selu nema bolesnih pšenica, bar ja nisam video nijednu. Uobičajen je jedan antifungicidni tretman, obično uz herbicid, mnogi uopšte ne prskaju, a samo nekolicina radi dva tretmana. Moguće jer su pšenice dosta udaljene i malo je površine pod njima.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Ово кад чујем просто не верујем. Код нас и оне које су врхунски изгледале и урађене на време сад кад ућеш у њих видиш да и код њих има болести

Moguće da ja ne umem da prepoznam bolest. Ima slabih pšenica, ali to je zbog slabe prihrane, korova, previše vode... Ono što vidim su samo fiziološke pege i ponegde žuti vrhovi zastavičara.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Radio sam 3-4 zastite i odem juče pogledam pšenicu ima po negde rdje, sada sam u dilemi da prodjem opet i da napravim dodatni trošak jer već znam da cu biti u minusu a da stavr bude gora, vevcina ljudi nije prskala ni jednom pa je situacija šarena, negde nema bolesti uopšte a negde ima dosta.Više ne znam je l se ovo samo meni dešava ili je svuda tako, nisam je nadjubrio maksimalno kao ovih godina ali sam tretmane radio uvek kada je trebalo.Pšenica obecava dosta ali ko zna sta ce biti, ovo vreme je idealno za infekciju, treba samo da izdrzi jos 20dana dok nalije zrno.

Prskao t3 i uz njega ubacio i insekticid pre 10-12 dana i vidim juče opet ima po koja lema. Neću je više pskati pa neka sve propadne.
Izgleda da između tretmana jabuke i pšenice više neće biti nikakve razlike.

godina je zaguljena skroz,evo gledam jedan poznanik prskao tri puta psenicu i danas gledam uspela da se iscupa.. rana setva i uspela da pokupi sve bolesti

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ovo je ipak zadnji ulaz, odrađeno protiv leme. Primjetio sam da su kasniji rokovi puno zdraviji neovisno o tipu zemljišta, kod mene je to recimo razlika 10 dana 18.-28.10., i Obiwan i Sofru koju su sijane 18.10., Obiwan puno bolje drži ove stresove i zeleniji je, mislim da ima i manje leme u njemu...
Vi kasnite za nama , da li se pojaviloi crnilo(crne sare) na plevicama klasa kod vas?

Nisam to ni gledao, ali za sad se jos ne crni, inače nema boja kakvih nema u ataru na pšenicama, a ječmovi su tu za 10 dana...

Primer dobrog delovanja herbicida Axial, pre toga dva tretmana radjeno Palasom, prvo u februaru a posle krajem marta koji nisu uradili nista.Slikano je pre 15 dana.
350948536_266257479245258_2801977741486862286_n.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh