Pšenica 2022-2023

wvcLGAe.jpg
Fh1PTe5.jpg

kod mene ne treba,nisu bolesne ali sad u cvetu idem excorta plus i vantex... juce bas obilazio Apilca i Avenue jos nisu krenule da cvetaju

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Bez labaratoriskog pregleda sva nagađanja oko bolesti su kao vremenska prognoza, nije svaka pega bolest i čovek oseća vremenske promene pa se i biljke se tako ponašaju a počev od zime pa do sad ogromne oscilacije se dešavaju.

Uradio juče zaštitu cveta Avenue i Basilio sa 0.8l/ha Soratela (Protiokonazol 250g/l).

U ponudi ima i Zamir (Prohloraz 267g/l + Tebukonazol 133g/l), da li je bolji od Soratela?
Iza prskalice posle Soratela miriši kao da prskam parfemom, a ne fungicidom

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Na mom Sofruu se vidi skoro na svim parcelama zutilo po listovima, negde manje negde vise. Izbacio klas i to prilicno solidan i lep, ne verujem da cu ista vise dirati do kraja! Neki prskali zdravu psenicu vec 2 put a opet se pojavi zutilo tako da ne znam da li vredi dirati ista!

Kod mene se zastavicar ne menja nekih nedelju dana. Mmislim da je trebao da se osusi, da bi se osusio do sada. Deluje mi da ce cvet uskoro, pa cu toliko sacekati.
Al sta znam, prvi put sejem zito, a mozda i poslednji. 😀
Prvo pa musko.

Poslednja izmena:
Da bas je bolesno,kise ne prestaju navodno do cetvrtka pa neka mala pauza pa ponovo nedelja kisa bar za sada tako stoji....sta li ce biti do kraja ko zna

Ako nastavi ovako biće kukuruza i soje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da bas je bolesno,kise ne prestaju navodno do cetvrtka pa neka mala pauza pa ponovo nedelja kisa bar za sada tako stoji....sta li ce biti do kraja ko zna

Ako nastavi ovako biće kukuruza i soje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
sutra i prekosutra najavljuju ozbiljne padavine
ovo do sada je blago receno uzas od vremena,nit pada neka kolicina(bar kod nas),hladno,sve pisti od baste do kukuruza,lucerke jos na njivama
jecmovima treba sunce a sad kad posle ove kise odmah grune 30+ stepeni,isparavanje,ima da ga kuva,sve nesto naopako u 3pm

Nece to ni pasti. Uhvatice neke sitne male delove ostalo pusiona. Ozbiljne pukotine su vec kod nas.
Psenicu nit prskati nit ne prskati. Duva vetrina non-stop. Ako se i smiri pocne kisica od 0,5 l i usere.

kažu da je ovo ‘kišna godina’

Svake godine kad je ovaj kanal bio suh u prvoj polovici maja godina je bila sušna sa dužim sušnim ljetnim periodima bez kiše

eb879945da99772f42ad509020d2dcc0.jpg

47a33daf948e54381c5b4edc6e942128.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh