Pšenica 2022-2023

Крајем марта и почетком априла требало је ићи фунгицидом превентивно .Тада је то изгледала лудост прскати по оној хладноћи здраву пшеницу али испада да је тако.

Dva tretmana preventivnim i nema problema. Jedino možda los pesticid da zakaže.
546415ab8288d03c10a5eecefc5e3e84.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Kada sam prskao duet turbom 12. aprila nikakvih naznaka od oboljenja nije bilo.
Najjace mi je kad neko napise ovo " 2 puts preventivno i sve super.". Kao da smo mi ostali glupavi, pa 80% psenice zuto. Jbg, nekom buba jede suncokret i kada ga oprska insekticidom, nekom i bez insekticida ne dira. Kako se kome zalomi u datoj godini i na odredjenom terenu.

Kada sam prskao duet turbom 12. aprila nikakvih naznaka od oboljenja nije bilo.
Najjace mi je kad neko napise ovo " 2 puts preventivno i sve super.". Kao da smo mi ostali glupavi, pa 80% psenice zuto. Jbg, nekom buba jede suncokret i kada ga oprska insekticidom, nekom i bez insekticida ne dira. Kako se kome zalomi u datoj godini i na odredjenom terenu.
Има и до избора сортимента,све је ту ризик па сад бирај счим ћеш се коцкаш. Ова година је друга прича блага зима пролеће са доста падавина ,идеално за најезду болештина.Сад би било идеално да температуре оду на преко 25с тада би и зараза стала,али биће како бити мора...

Jel ima neko iskustva sa Spartakom (prohloraz 450)? Otac našao neke stare zalihe,i kupio ga zbog cene (2500/litar).Na netu nalazim da utiče na žutu rdju, valjda će pomoći...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Poznanica, ozbiljan zaštitar,radila u Pkb(al dahra) sada prešla u Almex. Kaze da imaju užasan napad rdje i da je to popriličan problem. Teško se kaže suzbija a i kontroliše. Kaze vreme joj bas godi.

Gledam pšenica kako kopni....
Nekako gubi trku sva je čudna.
Imam utisak da polako ali sigurno zahvata skoro sve parcele.Tretirane ne tretirane....ja sam moju dva puta opalio ali nesto mi sumnjivo sve ovo.
I vidite kako situacija može da se promeni brzo od rekordnih površina imaćemo možda i najmanji rod.

Danas uradio T3 (kako se sad to popularno naziva pa da budem u trendu :osmeh: )
Rdje nema ni malo, Sofru ima one njegove karakteristicne pege, a Apilko kao iz kataloga.Euklid isto izgleda odlicno, al nemam slika.
Gde po koji cvet se pojavio, a najavili kisu i vetrinu. Rekoh bolje dva dana ranije nego godinu kasnije. Videcemo jos.

Bas ako budem morao i ako bude uslova. Ko zna sta ce biti sa vremenom. Ako se okisa i pocne da duva tesko cemo prskati. Ako i budem radio bice to samo protikonazol.

Nazad
Vrh