Pšenica 2022-2023

Da li je ovaj Sofru nesto fasovao? Prskan je 11.04 Amistar Prime,Meteor,Savate jednom. Apilco pored mi je odlican a Sofru evo kakav.Da li sacekati pa prskati klas ili treba nesto izmedju?

Sa čim savetujete, hemija za zaštitu klasa radi li za rđu. Sejem pšenicu retko totalno sam ispao iz toka.Rekoh pošto je krenuo klas ako oprkam da rešim problem sa jednim prskanjem ili...?

Sa čim savetujete, hemija za zaštitu klasa radi li za rđu. Sejem pšenicu retko totalno sam ispao iz toka.Rekoh pošto je krenuo klas ako oprkam da rešim problem sa jednim prskanjem ili...?
Ove godine mi koji smo 2 puta odradili zastitu i sad ce o u cvatnji 3. Putabraditi imamo vise bolesti nego ti. Ove godine u vecini slucajeva 2. Zastita psenici ide kad zastavica izadje i onda se uleti prskat

Nego pitam ima li koja hemija koja radi i klas i ovu rđu ili moram 2 puta prelaziti

prve 3 slike euklid na novom zakupu i ttenutno najgora mi njiva,zavrsen drugi tretman sinoc na svi ovim parcelama,4-ta i 5-ta slika simonida,6-ta solenzara. Prehrane odradjene- urea 2kg/ar,an 2 kg/ar, 2x vodotopivo po 4kg/ha. Prva njiva nije orana jer je kasno uzeta,predusev suncokret iz ekspres grupe,druga njiva simonida nije ni bio plan da se seje ali ostalo semena- greska u narucivanju i islo je psenica na psenicu( pa sta mu Bog da)na orano bez dodatnog spremanja zbog kasnjenja zato je i ovako vizuelno lose-nije zemlja usitnjena,a solezari predusev kukuruz.

Питање за искусније: да ли је касно да се ова пшеница третира хербицидом (Секатором)?

8V5cG2f.jpg

LBd2HtF.jpg

Nego pitam ima li koja hemija koja radi i klas i ovu rđu ili moram 2 puta prelaziti
Cvatnju pratis za fuzarium, a sad hoce ti psenica izdrzati jos 12 15 dana do cvstnje a da se hrdja ne prosiri nenormalno na list zastavice to nitko ne moze znati. Postoji naravno srefstava koji idu protiv fuzariuma a i djeluju protov hrdje, samo je glavno pitanje koliko ce bolesti odnjeti prinosa ako cekas jos period od danasnjeg dana do cvatnje. Nekad 10 dana kad zakasnes zna umanjit i 15 20% prinosa

Nazad
Vrh