slobapatrola
Član
Jel vi sve tako radite brzo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja spremim teren ali volim polakoJel vi sve tako radite brzo?
Ove godine mi koji smo 2 puta odradili zastitu i sad ce o u cvatnji 3. Putabraditi imamo vise bolesti nego ti. Ove godine u vecini slucajeva 2. Zastita psenici ide kad zastavica izadje i onda se uleti prskatSa čim savetujete, hemija za zaštitu klasa radi li za rđu. Sejem pšenicu retko totalno sam ispao iz toka.Rekoh pošto je krenuo klas ako oprkam da rešim problem sa jednim prskanjem ili...?
Akteon forte+Calliope pro bi trebalo da odradi sve,bar tako kazu agro savini zaštitari...Nego pitam ima li koja hemija koja radi i klas i ovu rđu ili moram 2 puta prelaziti
Cvatnju pratis za fuzarium, a sad hoce ti psenica izdrzati jos 12 15 dana do cvstnje a da se hrdja ne prosiri nenormalno na list zastavice to nitko ne moze znati. Postoji naravno srefstava koji idu protiv fuzariuma a i djeluju protov hrdje, samo je glavno pitanje koliko ce bolesti odnjeti prinosa ako cekas jos period od danasnjeg dana do cvatnje. Nekad 10 dana kad zakasnes zna umanjit i 15 20% prinosaNego pitam ima li koja hemija koja radi i klas i ovu rđu ili moram 2 puta prelaziti
Ako se nigde ne nazire klas onda može Tezis 10g/ha + Bonaca 0.4l/ha.Питање за искусније: да ли је касно да се ова пшеница третира хербицидом (Секатором)?