Pšenica 2021-2022

I basmati još niko ne skida ili ne seje?
Ja sam skinuo basmati, na oko top pšenica ali slabo nacurelo. Zrno šturo, duplo manje u odnosu na sofru. Evo ga u prikolici mogu da ga slikam, hteo da ostavim za seme ali se predomislo.
Airbus još lepši na oko, a zrno isto tropa.
Ali naš kraj nije merodavan što se prinosa tiče za ovu godinu....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Juče obilazio pšenicu, vidi se još uvek zelenkast zastavičar na ponekoj stabljici. Uzeo uzorke zrna da izmerim vlagu, zrno je baš tvrdo. Mislio sam da je zbog zastavičara vlaga preko 15%, međutim oko 10% je.
6b3a2bdbf21924c7617ead7e48ae0acd.jpg
35d2beffb18c5e457913af23ee010154.jpg
02f99d327272a74a5422c248842d3ac2.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Kod mene sofru oko 3-3.5 tone po kj. Juce sam skidao aveniju bilo preko 5 tona na 1.25 kj, stvarno sam se iznenadio koliko je izbacila. A sve njive isto radjeno, sejano, slicna veoma i kvalitet zemlje, blizu njive jedna od druge na kilometar razmaka, isto djubreno, isti predusev. Ostaje onda zakljucak da je samo do sorte semena razlika.... ( lg i rwa).

Radimo već nekoliko dana uslužno Sofru i ono nije normalno kako sipa.Gadna i nikakva na oko ali zato baca blizu 5t/k.j.

Nisam napisao, sofru i basmati na jednoj parceli jedno pored drugog. Sofru zahvatila viroza pomalo dok basmati apsolutno ništa. Sve isto rađeno.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Juce LG Nikol i KWS Modern, prosek 2250kg/kj. Ceo maj bez kise, napadi viroze, pored komsija za jedan prohod razredila pipa proletos. Od jeseni samo NS sortiment, bes ti ove strane kad im svaki rog smeta. Kod nas ko ima NS kao da nije bila susa za te sorte.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Ма знам али како увек мени или је то неки субјективни осећај да се сра,ња само мени дешавају? Сад пред жетву добијем упалу средњег уха и да се на зло оде ми на центар за равнотежу 4 дана сам лежао у болници. Жетва почела отац сам не може да се изорганизује ја изађем из болнице али џаба ми кад идем у шрег као кер.
Једно сам научио да никада не кукам ваљда све то има своје све је то неки Божији протокол, а наше је да га поштујемо и трпимо.
Cuvaj zdravlje, vidis i sam da smo nemocni da uticemo na sve ostalo, prvo na visu silu 1, pa na visu silu 2 koja nema cenu za psenicu u jeku zetve.Te dve stvari povlace i razne bolesti kod nas, i sam imam gomilu zdravstvenih problema, cekajuci kisu izgubio sam zdravlje.Samo da zavrsim zetvu pa posle neka bude kako hoce Ima ove godine rekordnih psenica, evo i kod mene ima jedna, bice sigurno 8-9t/h ali to je samo jedna a ostale nece imati prosek ni 3-4 t/h. Uvek postoje odrdjene lokacije na kojima neki usev iznese dobar rod ali u proseku ova godina je jedna od najgorih, koliko se ja secam.

Nazad
Vrh