Pšenica 2021-2022

Poručeni Avenue, Apilco, Alcantara i Anapurna. Iz moje dorade idu Alcantara i Apilco. Parcele koje radim godinama i koje su u kondiciji na njih ide od 150 do 200 kg 16-ice po hektaru. Imam 8 ha nekog novog zakupa od prošle godine, tu sam sejao suncokret, i pošto nikad map-a u istoriji nisu videle idem sa 200 kg, pa koliko da košta - košta.

nove sorte kod nas Ascona i Absalon,sorta Amstrong i naravno uz cuvenog dedu Apaca jedine sorte koje se prodaju kod nas a da ih ima jos uvek u francuskoj

sto se tice jecma to je Zebra i ove dve nove kod nas Capricorn i Casting koja su oba dvoredna stocna

8-mi dan
74e9b33e92f54a74d2e902f6c3db64b9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ko je posejao pre ovih kisa, bingoooo...ima da bude tepih. Ja nisam ni vestak jos bacio, cudna neka godina

Jel se vi to tešite? Kod nas ima ljudi koji ako ne poseju do 20.okt, onda neće ni sejati pšenicu. Zašto?

Pa zato što dalji rok setve smanjuje mogućnost rekordnog roda za tekuću god. Na ove cene i ulog, samo takav rod je rentabilan.

Bice lepog vremena za setvu brez panike a sto se tice roda prolece diktira rod ,ja volim da trsim posao i skinem obavezu nemam puno pa sam mogao da stignem

Takva godina pa je fala bogu svima rodilo. Matiću druže, a da li znaš kakva će biti ova tj sledeća godina?

Prethodnih nekoliko godina sam praktikovao da polovinu površina posejem od 5-og do 10-og oktobra, i uglavnom mi je bolja setva bila iz drugog roka oko 20-og. 2019. I 2020. Cikade su mi urnisale ranu setvu.

Mraz je ošinuo sve redom pšenice bez obzira na rok setve.Kod mene je Apilco žutovao jaako dugo, jedini u tom delu atara dugo je bio žut kao limun da me je strašno nervirao dok su se ostale oporavile dosta pre njega.Na kraju je što bi rekli rastrtio prinosom.

Nazad
Vrh