Pšenica 2021-2022

Tako smo i mi bili u dilemi.
Odluka: sejemo posle ovih kisa i zahladjenja.
Ipak je (malo) rano, pa vise zbog bolesti planiramo tamo sredinom oktobra (praksa mi kaze da - malo - ranije posejane psenice vise su izlozene bolestima...).

Potanjitano je dva puta teskom tanjiracom, imam psenicu predvidjeno da sejem posle kukuruza i suncokreta. Naravno posle ovih kisa, sta predlazete da predjem lakom drljacom sa frezom posle setve ili pre setve da razbijem zemlju koja bude nabijena posle ovih kisa??

Видећеш на шта ће њива да личи после киша - можда ће бити добро да претрчиш дрљачицом и пре и после сетве, ал' мени се баш "свиџа" то да то урадим после сетве.

Tako smo i mi bili u dilemi.
Odluka: sejemo posle ovih kisa i zahladjenja.
Ipak je (malo) rano, pa vise zbog bolesti planiramo tamo sredinom oktobra (praksa mi kaze da - malo - ranije posejane psenice vise su izlozene bolestima...).
Ipak smo okrenuli "naopako"... juce posejana psenica, danas poroljana... Mozda nece dobiti azota - ako ostanu ove cene - pa ce manje biti izlozen bolestima :D :D Salu na stranu parcela ima na par mesta i slatine, pa mozda posle ovih kisa - ako ih bude - necemo moci da udjemo u njivu, zato smo se predomislili. Inace bi odluka pala na "tamo posle kise".

Kod nas sam samo jednog video da seje,svi jos uvek zavrsavaju sa kukuruzom,da nije ove kise u najavi posejao bih ja do kraja nedelje nesto....

Ja narucio sofru i apilco, nadam se da nisam pogresio prilikom odabira sorte. Sejao sam godinama apac pa posle basmati ali mi se nesto ne svidja poslednjih par godina....

Milovane lepo si pripremio ovo. Jesi li išao samo sa tanjiračom preko letnjeg oranja ili još nešto?

Tanjirano,prskano(total+maton),orano pa 3× tanjirano.
Radili su ranije(pre 6-7)godina,pa onda na licitaciji su izasle jako razbacane jedinice i onda su ove godine to spojili. Mada su neki cekali da jos padne cena zakupa

Juce poceli setvu psenicu, Apilco iz domace radinosti 230kg po hektaru. Posle kise nastavak sa Anapurnom. Vetar ubija kako duva a prasina tolika da se sejalica ne vidi.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh