Rabadzija
Član
A sad u kalkulaciju treba staviti nove cene djubriva i hemije i eto ti "lepe zarade" pri takvom prinosuТу на 4тоне/кј остане пун очин са овом "бољом ценом" робија жива овог посла
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sad u kalkulaciju treba staviti nove cene djubriva i hemije i eto ti "lepe zarade" pri takvom prinosuТу на 4тоне/кј остане пун очин са овом "бољом ценом" робија жива овог посла
Koliko stane u bunker u tom clasu , 15 tona?Žetva još nije gotova ali s ovakvim mašinama to ide...
Sta mislis da je doprinelo takvom prinoasu, predusev ili zaorana zelena masa? Nisi naveo naj vazniju stvar, koliko je bilo kise?Kada već pišete o tome da se uštedi na mineralnom đubrivi smatram da bi bili korisno da napišem i moju ovogodišnju agrotehniku i prinos od 3960 kg na 40 ari ( eksperiment) 9,9 t/Ha . Predusev pasulj , nakom skidanja krajem jula , razbacano ciklonom 50 kg lošeg pasulja i polutki koje je odbacio selektor ( koje bih bukvalno bacio) , prođeno jedan prohod setvospremačem , kada je pasulj bio u punom cvetu razbacano 75 kg mapa i 50 kg ureje uzorano i spremljeno za setvu , setva 3oktobar semenskom pšenicom RWA Sofru , setvena norma 125kg/k.j. , do prvog tretmana jeftinijim fungicidom samo trovanje glodara ( NEMA PROLEĆNE PRIHRANE AZOTOM) , druga zaštita u listu zastavičaru falkonom bez upotrebe insekticida i folijarnih prihrana .Žetva 7 jula , hektolitar 77,4 vlaga 11%, prinos već znate . Pšenica je u toku vegetacije imala modro zelenu boju polegla nije nič , jeste cimanje i još više sreće u svemu ali možda bi trebalo razmišljati u tom pravcu. Šta je još najzanimljivije ovo mi je najbolji prinos ikada , a 2017 je drugi najbolji prinos na kojem je rađena slična agrotehnika na pola jutra 2450 kg samo je te godine pšenica skroz polegla sorta solehio rađena regulatorom rasta.
Kada već pišete o tome da se uštedi na mineralnom đubrivi smatram da bi bili korisno da napišem i moju ovogodišnju agrotehniku i prinos od 3960 kg na 40 ari ( eksperiment) 9,9 t/Ha . Predusev pasulj , nakom skidanja krajem jula , razbacano ciklonom 50 kg lošeg pasulja i polutki koje je odbacio selektor ( koje bih bukvalno bacio) , prođeno jedan prohod setvospremačem , kada je pasulj bio u punom cvetu razbacano 75 kg mapa i 50 kg ureje uzorano i spremljeno za setvu , setva 3oktobar semenskom pšenicom RWA Sofru , setvena norma 125kg/k.j. , do prvog tretmana jeftinijim fungicidom samo trovanje glodara ( NEMA PROLEĆNE PRIHRANE AZOTOM) , druga zaštita u listu zastavičaru falkonom bez upotrebe insekticida i folijarnih prihrana .Žetva 7 jula , hektolitar 77,4 vlaga 11%, prinos već znate . Pšenica je u toku vegetacije imala modro zelenu boju polegla nije nič , jeste cimanje i još više sreće u svemu ali možda bi trebalo razmišljati u tom pravcu. Šta je još najzanimljivije ovo mi je najbolji prinos ikada , a 2017 je drugi najbolji prinos na kojem je rađena slična agrotehnika na pola jutra 2450 kg samo je te godine pšenica skroz polegla sorta solehio rađena regulatorom rasta.
Kanda sam ja jedini u selu koji je ostavio apilko za seme. Ostali ga predali, prilicno razocarao.