Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i treba psenice polako da sazrevaju, sutra je vec 20-ti jun.
Vi bi da su psenice ZELENE do 30 juna a vec prvog jula da krene zetva.....
Racunaj da godina kasni 7 dana sigurno i da nalivanje nije zavrseno a sad ce prisilno biti pa cemo vidjeti. Evo ja osobno tvrdim znaci lane sam imao sofrua negdje i 11 tona po ha, i ove godine bi bilo tako kada bi uspjela naliti do kraja, a ovako ce o vidit koliko ce biti.

Pre dva dana pss Kikinda organizovala dane polja strnina. Ogledi su im uvek dobri pa tako i sad, ali je vidljiv nedostatak vlage kod svih psenica bez obzira na semensku kucu. Paznju svih svojom pricom, a i psenica im ne izgleda lose privukli su ljudi iz semenske kuce Unigenetic i Biogranum koji su svojim sortimentom kazem privukli paznju. Odlika im je mogucnost setve od oktobra do marta pa su ih nazvali dvosezonske, zatim protein i jos neke pekarske osobine koje su znatno bolje od do sad poznatih psenica pa do potencijalnih prinosa koji su kod svih njihovih psenica od 9.5 pa do 11.5 tona po ha. Sve ovo ne bi bilo cudno da direktor jedne i zastupnik druge firme nije Borislav Kobiljski nekadasnji direktor NS Instituta. Dilema glasi da li je tako najednom postao sposoban ili na institutu nije mogao da dodje do izrazaja pored profesora Malesevica i Dencica ili ja gresim u svojim konstatacijama. Mozda bi clan zcurcic mogao da nam kaze nesto o ovome?
Rekao bih da ima tu i jednog i drugog

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Kao ove slike sto je Kiraj stavio tako je kod mene. Klasovi zuckasto zeleni, neki su skroz zeleni, a stablo je jos zeleno i jako. Ajde donji listovi jesu zuti ali je zastavicar jos dobro zelen. Ne svidja mi se samo ova najava ovih visokih temp. Ne bi trebale u opste. Da ostanu ove oko 30C nalivanje bi bilo postepeno. Ovako.......

I kod nas isto izgledaju. Ima par njiva u ataru koje su jako retke, te su zelene, ali tu nema roda.

Apilko prvi rokovi setve ,kod nas će brzo žetva ...
24fb23aac6e1fa02376c33b509422246.jpg
0454564b369327de97ee46eced3c45ce.jpg

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Šteta, ovaj Racin je baš imao potencijal, kad ga u sredu zvekne 40 + temperatura i noćna 25 stepeni, ima da se skuva...Mislim da nam se crno piše ove godine...

Mislim takođe da će ovo vreme naredne nedelje umanjiti rod pšenice a koliko to ćemo videti na vagi.Ova godina može biti jako zeznuta i za kukuruz i soju ako se nastavi sa temperaturama preko 35.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh