Cak i na jako dobrim psenicama? Auuu bit ce veselo.....Ja cenim i do 25% u zavisnosti od lokacije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cak i na jako dobrim psenicama? Auuu bit ce veselo.....Ja cenim i do 25% u zavisnosti od lokacije.
Racunaj da godina kasni 7 dana sigurno i da nalivanje nije zavrseno a sad ce prisilno biti pa cemo vidjeti. Evo ja osobno tvrdim znaci lane sam imao sofrua negdje i 11 tona po ha, i ove godine bi bilo tako kada bi uspjela naliti do kraja, a ovako ce o vidit koliko ce biti.Pa i treba psenice polako da sazrevaju, sutra je vec 20-ti jun.
Vi bi da su psenice ZELENE do 30 juna a vec prvog jula da krene zetva.....
Rekao bih da ima tu i jednog i drugogPre dva dana pss Kikinda organizovala dane polja strnina. Ogledi su im uvek dobri pa tako i sad, ali je vidljiv nedostatak vlage kod svih psenica bez obzira na semensku kucu. Paznju svih svojom pricom, a i psenica im ne izgleda lose privukli su ljudi iz semenske kuce Unigenetic i Biogranum koji su svojim sortimentom kazem privukli paznju. Odlika im je mogucnost setve od oktobra do marta pa su ih nazvali dvosezonske, zatim protein i jos neke pekarske osobine koje su znatno bolje od do sad poznatih psenica pa do potencijalnih prinosa koji su kod svih njihovih psenica od 9.5 pa do 11.5 tona po ha. Sve ovo ne bi bilo cudno da direktor jedne i zastupnik druge firme nije Borislav Kobiljski nekadasnji direktor NS Instituta. Dilema glasi da li je tako najednom postao sposoban ili na institutu nije mogao da dodje do izrazaja pored profesora Malesevica i Dencica ili ja gresim u svojim konstatacijama. Mozda bi clan zcurcic mogao da nam kaze nesto o ovome?
Оваква пшеница непостоји нигде у држави, поготово Апилко којинје рана сорта ...
А од кад је слика?Setva je 28.10.
Danas oko 9hА од кад је слика?