mixer87kac
Član
Ja ću posle te kiše ići sa ureom, to jest kad malo prosuši pa opet budu najavili kišu e onda... A sve to pod uslovom da se završi do kraja februara...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nekad za nijansu manje, nekad vise.A inače trošak ulaganja ti je 4t/kj?
Od naredne sedmice cim se ukazu uslovi idemo prihranu sa urejom. Taman ce to biti pravo vreme!
Nekad za nijansu manje, nekad vise.
Racunaj pa ces videti. Samo cu navesti stavke bez cena.
Arenda, oranje, 2 x setvospremac, ili 2x tanjiranje, Map 100 kg + An 150+100 kg/kj, seme oko 165 kg/kj, valjenje, herbicid, zastita jedna, po potrebi druga, kombajn, nafta.
Pa sad racunaj i pricaj mi i dalje o nekoj zaradi na psenici.
Ako zatopli, onda brže djeluje KAN ili AN. S ureom, po mojem mišljenju, tada ne bi bilo previše efekta. Ja ću vjerojatno baciti ureu za 10-15 dana, ako pšenica ne bude jako pod snijegom. Trenutno ga ima 5-8 cm, ali prognoziraju novi u srijedu i niske temperature još mjesec dana.
Dakle azot primenjen za prihranu Ureom neće služiti svrsi dok temperatura zemljišta ne pređe 8 stepeni Celzijusa, kada počinje aktivnost migroorganizama zemljišta koji pretvaraju amidni, biljci nepristupačan oblik azota, u amonijačni tj. korenovom sistemu pristupačan oblik azota.
http://www.polj.savetodavstvo.vojvo...dnost-azotnih-đubriva-za-prihranu-strnih-žita
Nema na čemu! Ali zasluge su g-dina MiroslavaB. iz PSS-a AP V.Siniša,
hvala na informaciji.
Do sada sam živio u zabludi da kod nižih temperatura treba ići s KAN-om ili AN-om. Ove godine ću to popraviti. Ti više što sam pronašao još jedan članak koji potvrđuje Sinišine navode.