To pricas na sopstvenim njivama? Tj da li racunas cenu kostanja proizvodnje 42m po kj. Na parceli bez racunatog zakupa?Ovisi na koji prinos pucas, ako se zadovoljavas sa 7-8 tona(a zemlja ti ima potencijala) 1 zastitu raditi onda ok. E aad ako zelis ici preko 9 ili cak 10 tona bez 3 zastite to neces postici. Ne mora cak ni bii bolesti ali fungicid ti pomaze da lakse biljka stresove podnosi. I ja sam prije 4-5 godina mislio 2 zastite.... sta ce nam 2 zastite i tada je prvi puta jedan iz sela poceo 3 zastite uvoditi, svi su govorili da je lud ukljucujujci i mene (ajd nisam rekao da je lud, ali sam rekao ako psenicu moram 3 puta prskati odustat cu od kukture). E onda kad smo prvu probu radili pa kad je sofru tada prvi puta dao 55 meteri a iskreno naoko nije nikako izgledao spram druih sorti, odlucili smo 3 zastite je mus ubuduce.
- - - - - - - - - -
Znam o cemu pricas, ali ovako mene 2 zastite (spram onoga ko radi 1 zastitu) kosta 4,5 meteri zita. I ajd nek baci. Vjestaka 30 kila vise nego onaj sto baci osnovnog gnojiva malo. To je jos metar zita. Nek je 5,5 meteri. Ako ce me susa opaliti ja tu nista ne mogu i realno susa valjda nece biti cesce od 1 u 5 godina na psenici i uljanoj kao sto je kod vas bila. Mislim da se isplati. E sad yarino gnojivo folijarac itd to necu raditi. Stvar je u tome, sto je nama poticaj po jutru ugrubo 150 eura, a da mi cisti poticaj ostane meni je dovoljno da mi urodi s ovim ulozima 42 metra i meni ostaje poticaj. Da mi urodi 32 metra za dzabe sam radio, al nisam ostao duzan znaci. Vidim da ste imali te prinose na nekim njivama cak u najvecoj susi. E sad kad vi nemate te poticaje onda te i razumijem zasto je veliki reskir full ulog ici
Nada poslednja umire.