Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li ko je sejao Sofru-a, kako ste zadovoljni, koji hl ima? Razmisljam da probam ove god, pored njega jos i Modern, selehio, mozda i jos koju

Imao sam ja sofru dobar je oko 8.5t/ha a dok solehio 5t/kj, najbolji je solehio pa onda dolazi ingenio i sofru kod mene na gazdinstvu, a svi koji su probali ove godine solehio posejace ga min na 50% povrsina

Sent from my iPhone using Tapatalk

A od Mindjusara ni traga ni glasa,dobro mu rodilo sve i nikako pare da potrosi,pa nema vremena za drugare sa foruma.:osmeh:

Sofru kod mene 9t/ha dva fungicida ,2x insekticid i jedna herbicid ,djubrenje 200kg map,200kg uree i 200kg san.....

Sto se ove godine tice djubricemo predsetveno 200kg map + 150kg 6-12-24 +50kg uree u prolece tri prihrane 150+150+50kg an
od sorti sejemo Sofru,Avenue,Modern i videcemo sta ce biti cetvrta sorta

Psenica ove godine ide na nekih 8h...ne bi ni toliko ali uzeto novih 5h pod zakup pa mora da se ciste njive.Sorte kws sirtaki-pokazao se dobro ove god i planiram grandior i basmati da probam.
Djubrenje predsetveno 200kg 3×16 po h,a u prolece 200kg an-a u martu i krajem aprila 200kg kana...Pallas kao herbicid,zastita od bolesti u martu,prihrana preko lista i insekcitid.Planiram i drugu zastitu od bolesti koju nisam praktikovao do sada.
Povecavaju se povrsine pod sojom.

Petre,da nije puno fosfora?Kažu da hoće noću da svetli pšenica u mraku kad ima višak fosfora,kao kazaljke na satu:ideja:

- - - - - - - - - -

A od Mindjusara ni traga ni glasa,dobro mu rodilo sve i nikako pare da potrosi,pa nema vremena za drugare sa foruma.:osmeh:

Kažu da mu se soja počela otvarati pa ide po njivi i zatvara je:bravo:

Radi covek punom parom, nema vremena za forum, dodje kasno uvece umoran, samo se istusira i legne.:osmeh:

jel zna neko jel počela prodaja semena pšenice u NS institutu? I ako jeste koja je cena?

Ingenio standarno dobar vec par godina. Moison sejan prosle godine prvi put 5.2t po ha, ali poznato je kakava je susa bila.

Ingenio sto kaze Matic dobar i odlicno podnosi golomrazicu, raniji je malo i veoma lako se vrsi ima krupno lepo zrno. Minus mu je sto ga lema malo vise napada i sto hoce hektolitar dosta da mu spadne ako pokisne zreo. (za 3 godine setve kod mene sam to primetio)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh