Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam je prvi put sejao ove godine,ja sam je radio regulatorom i bila je odlicna(5050kg/kj-jus),ali je izmedju dva fungicidna tretmana dobila neke fleke po zastavicaru i nije mi bilo sve jedno,tako da je kod mene zavrsila karijeru.

Ja razmisljam da probam Anapurnu na par hektara cuo sam pohvale u okolini, a i mozda i jos jednu sortu koja ne zahteva regulator za probu na nekoj povrsini do 1ha. Ostalo ce ici vecinski Sobred i Ingenio.

Anapurna odlicna sorta,malo vislja od avenue ali ne mora regulator rasta,sto se kvaliteta zrna i hl tice sasvim pristojna:ppozdrav:

Ja sam uzeo 4 hektara u zakup. Njive su u jako losem stanju imaju onaj cicak po njima pa planiram da prvu godinu odradim sa domacim sortama Zvezdana i Simonida. A ako moze neki savet za onaj cicak, ima visinu od 2 metra i bas ga je puno.

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Cenovnik pšenice semenske sa silosa sa kojim saradjujem....

Da li je sejao neko ove sorte midas gallus I komarom?

Ostavio anapurnu, odlično se pokazala. Ove godine bez regulatora ali sledeće će ići sa regulatorom. Niža , slabo se bokorila ali curiii. Ne menjam.

Jel ima neko semenske psenice da proda? Ili mozda zna gde ima... (sofru, solehio...) Koliko sam se raspitao cena je oko 5500-6000 din, sto je previse...

Izasle su cene NS sorti ozimih http://www.nsseme.com/products/?opt=wheat&cat=products Ja sejem dosta psenice svake godine ,medjutim ove sam imao problem sa 10 jutara KWS psenice Basmati . imala je neku bolest pa je posle prolecne prihrane samo pocela da se susi i nestajala je u tockovima po njivi . Zvao sa neke agronome i nisam dobio konkretan odgovor mada me je jedan ohrabrio i reko da nisam jedini . Saznao sam da im je seme bilo zarazeno i to je tako proslo. Inace sejem Solehio vec 5-6 godine i nikad nismo imali problem ,Pobeda isto se seje a ove godine dobice cast i Avenue . Inace sejem oko 20 -25 hektara svake godine

Basmati predobra sorta, nisam imao problem nikad kao kod @kuniovcea, niti sam cuo da je imao neko kod nas...mozda si naleteo na takvu isporuku, sejem je vec par god u nazad, nastavljamo dok ne zeznu nesto, namerno ili ne....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh