paorpaor
Član
Ingenijo je siguran, a sta popred njega dodati pitanje je.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jes da je off ali ste vi dobili lepe kiše dosad...Zašto je pala ta odluka???a soje ni jutra.
Ingenijo je siguran, a sta popred njega dodati pitanje je.Sobred
Jes da je off ali ste vi dobili lepe kiše dosad...Zašto je pala ta odluka???
Čuj...ko me izveštava...U 21-om veku... Pa NA mi javlja...jest da je off al ko to tebe izvestava koliko je litara palo.....
zato sto prelazim na repicu maksimalno i definitivno,repice tucem na ler gasu od 28 do 32 metera po jutru a zivot je isuvise kratak da cekam svaku petu godinu da mi rodi 22-24 metera soje,to mora biti idealna godina,obicno u ovakvim uslovima kakvi su sad bude od 5 do 12 meteri,dzaba kise i to sto je palo kad je sva skuvana od ovih toplotnih udara,mauna nema dovoljno i mnogo cveta osusenog i otpalog,meni netreba slama vec zrno,zato odustajem od soje i vrtim psenica repica kukuruz suncokret pa jovo nanovo ajd zdravo
Šta izbacuješ od povrća?Ja izbacujem povrce i sejem vise psenice... Bice najverovatnije sofru,ingenio,ns 40s,mozda jos nesto ubacimo...
Misliš da će se sejati mnogo pšenice ?Čuj...ko me izveštava...U 21-om veku... Pa NA mi javlja...
Eh da je poljoprivreda tako jednostavna da znamo unapred šta i kad treba izbaciti i ubaciti,koja kultura će biti sledeće godine profitabilna pa svi bi bili milioneri... Sad će se svi navući na repicu i na pšenicu pa sad neće to valjati i možda baš će soja opaliti i sa rodom i sa cenom dogodine... I opet smo na početku priče...
Da se razumemo, mi smo samo robovi koji treba da budu prasnjavi i prljavi a nikako gospoda robni proizvodjaci. Bilo sta da sejes "oni"ce uvek toliko da ti plate ili daju da ne crknes od gladi i da mozes da obnovis proizvodnji i da udjes u novi ciklus nadanja.Ove jeseni smanjujem zato sto se ovog leta solidno zaradilo na psenici, moguce da povecam soju ili ubacim suncokreta.